Η Burberry απαγορεύει τη χρήση εξωτικών δερμάτων

Burberry Facebook Twitter
Φωτ: Instagram @burberry
0

Τέλος στα εξωτικά δέρματα βάζει ο οίκος Burberry, καθώς όπως γνωστοποίησε δεν θα γίνεται χρήση τους σε μελλοντικές συλλογές.

Το βρετανικό brand είχε απαγορεύσει τη γούνα, τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά η τότε πολιτική του δεν συμπεριελάμβανε εξωτικά δέρματα και συνέχιζε να προμηθεύεται πύθωνα, νερόφιδο και αλιγάτορα.

Η κίνηση για την απόρριψη αυτών των δερμάτων έρχεται εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, καθώς εκστρατείες ήταν σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένες. 

Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων ελπίζουν να προωθήσουν ένα παρόμοιο κίνημα, με στόχο να πείσουν μεγάλες μάρκες πολυτελείας ότι οι τσάντες από δέρμα στρουθοκαμήλου και οι μπότες από δέρμα φιδιού δεν είναι πλέον ελκυστικές σε καταναλωτές που έχουν κάνει στροφή σε διαφορετικές επιλογές.

Μια έρευνα του 2019 από τη Vogue Business διαπίστωσε ότι το 37% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 23% στις ΗΠΑ είναι αντίθετοι στη χρήση οποιουδήποτε είδους δέρματος στα ρούχα.

Με πληροφορίες BoF

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM