Τέξας: Ο 18χρονος μακελάρης είχε έρθει σε επαφή με εφήβους από την Ελλάδα ως την Καλιφόρνια

Τέξας: Ο 18χρονος μακελάρης είχε έρθει σε επαφή και με εφήβους στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Λίγα λεπτά πριν το μακελειό στο σχολείο του Τέξας, ο Σαλβαδόρ Ράμος ενημέρωσε μια διαδικτυακή του «φίλη» ότι σκόπευε να «κάνει κακό» στη γιαγιά του και ήταν έτοιμος να «ανοίξει πυρ σε ένα δημοτικό»

Σύμφωνα με τους New York Times, μία 15χρονη στη Γερμανία, που ζήτησε να κατονομαστεί με το ψευδώνυμο Cece δήλωσε ότι είχε γνωρίσει τον μακελάρη, δύο εβδομάδες πριν, στο Yubo, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν ζωντανά εικόνα.

«Μέσω του Yubo έφηβοι από την Καλιφόρνια έως την Ελλάδα είπαν ότι είχαν αλληλοεπιδράσει με τον Ράμος», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο Ράμος έκλεισε τα 18 στις 16 Μαΐου και η Cece είπε ότι της τηλεφώνησε σε βίντεο τις ημέρες εκείνες από ένα κατάστημα όπλων, όπου της αποκάλυψε ότι αγόραζε ένα τουφέκι AR-15.

Μεταξύ άλλων, η Cece είπε ότι ο Ράμος της έδειξε επίσης, σε μια βιντεοκλήση, μια μαύρη τσάντα που φαινόταν να περιέχει πολλούς γεμιστήρες με πυρομαχικά και τουλάχιστον ένα όπλο.

Το πρωί της Τρίτης, οι δυο τους μίλησαν σε βιντεοκλήση λίγο πριν τις 10 το πρωί, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής τηλεφώνου του κοριτσιού. Όπως είπε, ο Ράμος της έδειξε το ρούχο που φορούσε, το οποίο ήταν ολόμαυρο. Είπε ότι δεν μπορούσε να της πει το μυστικό του μέχρι να φύγει ο παππούς του από το σπίτι.

Περίπου μία ώρα μετά της έστειλε μήνυμα ότι περιμένει τη γιαγιά του. «Θα της κάνω κάτι», έγραψε. Τα στιγμιότυπα οθόνης δεν δείχνουν την Cece να απαντά, αλλά στις 11:21 π.μ., ο Ράμος έστειλε ένα άλλο μήνυμα: «Μόλις πυροβόλησα τη γιαγιά μου στο κεφάλι της», ενώ σε άλλο έγραφε: «Θα ανοίξω πυρ σε δημοτικό σχολείο».

Η Cece είπε ότι διάβασε τα μηνύματα αμέσως μόλις τα έστειλε, αλλά ήταν «περίεργη» για το αν όντως σοβαρολογούσε.

Μόνο μετά την αναφορά στις ειδήσεις ζήτησε από μια φίλη της στις ΗΠΑ να επικοινωνήσει με τις αρχές. Τώρα, μετανιώνει που καθυστέρησε.

«Ίσως θα μπορούσα να αλλάξω το αποτέλεσμα», είπε. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα το έκανε πραγματικά αυτό».

Με πληροφορίες NYTimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM