Εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί: Πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων η Ελλάδα

Εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί: Πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων η Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

«Πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων» φέρεται να χαρακτήρισε την Ελλάδα ο ηγέτης των εθνικιστών Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συνεχίζοντας στο ίδιο εμπρηστικό ύφος δηλώσεων των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν υποστήριξε πως η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ψέριμο αποτελεί «ξεκάθαρη πρόκληση» αλλά και «προβοκάτσια που που φέρνει μπροστά μας κάθε πιθανότητα». 

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα μηνύματά του σε Άγκυρα και ΗΠΑ, σημείωσε πως «είναι δείγμα πως κάθε ημέρα εκτείνεται το μέτωπο της εχθρότητας εναντίον μας».

Παράλληλα, έφτασε να χαρακτηρίσει την  Ελλάδα πιόνι Ιμπεριαλιστικών δυνάμεων: 

«Οι περισσότερες χώρες που νομίζουμε πως είναι σύμμαχοι μας έχον άμεση σχέση με την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση, είναι αγκαλιασμένοι μεταξύ τους. Τον αγώνα  ύπαρξης που δίνει η Τουρκία προσπαθούν να τον εμποδίσουν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και με την Ελλάδα που είναι το πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στη γείτονα με αφορμή την επίσκεψή του σε ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων και αν επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «H Ελλάδα δεν θα ανεχθεί επιθετική συμπεριφορά, ρητορική αναθεωρητισμού και ενέργειες που ισοδυναμούν με παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας».

«Εναπόκειται στην Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ εκείνοι που ξεπεράσαμε τα όρια, που δείξαμε επιθετικότητα. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ωστόσο ότι έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τη χώρα μας εάν παραστεί τέτοια ανάγκη. Και είμαστε επίσης βέβαιοι ότι έχουμε συμμάχους που μας υποστηρίζουν: την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM