«Oye Como Va»: Νέα διασκευή από τον Κάρλος Σαντάνα σε συνεργασία με ΟΗΕ - Για τα δικαιώματα των απογόνων Αφρικανών

«Oye Como Va»: Νέα διασκευή από τον Κάρλος Σαντάνα σε συνεργασία με ΟΗΕ - Για τα δικαιώματα των απογόνων Αφρικανών Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Μια νέα εκδοχή της ερμηνείας του τού «Oye Como Va» του Tito Puente παρουσίασε ο Carlos Santana με 20 μουσικούς από όλον τον κόσμο.

Τη νέα εκδοχή παρουσίασε το πολυμεσικό πρότζεκτ Music for Change στο πλαίσιο της εκδήλωσης Peace Through Music, μιας καμπάνιας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των απογόνων Αφρικανών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στη νέα εκδοχή, ο Santana πλαισιώθηκε από τη σύζυγό του, τη Cindy Blackman Santana στα ντραμς και τους Tal Wilkenfeld από τη Venice Beach της Καλιφόρνιας, Tito Puente Jr. από το Μαϊάμι, Αδελφούς Al Habran από το Βασίλειο του Μπαχρέιν, Luis Carlos Cassiani Simarra από την Παλένκε της Κολομβίας, Cory Henry από το Λος Άντζελες, Chouloute Minouche από το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, André Siqueira από το Ρίο ντε Τζανέιρο και άλλους.

«Αυτό το τραγούδι είναι τόσο γεμάτο από θετική ενέργεια και ψυχή που κάνει τον κόσμο να νιώθει χαρά και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει η μουσική για να αλλάξει τον κόσμο» είπε ο Mark Johnson, συνιδρυτής το 2002 μαζί με την κινηματογραφική παραγωγό και φιλάνθρωπο Whitney Ann Kroenke του Music for Change. «Όταν αισθανόμαστε την αγάπη έχουμε πιο πολλά να δώσουμε και μια βαθύτερη σύνδεση με την ανθρωπότητα της οποία είμαστε όλοι μέρος. Τώρα είναι ο καιρός να ενωθούμε ως ανθρώπινη φυλή και η μουσική είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για να το επιτύχουμε» πρόσθεσε.

Το «Oye Como Va» είχε γράψει το 1963 ο Tito Puente για το άλμπουμ του El Ret Bravo. «Έγραψε και συνέθεσε τον σκοπό ο ίδιος κι ήθελε ένα όμορφο τσα τσα τσα που να μπορεί να χορευτεί και να είναι εύκολο να τραγουδηθεί» είπε ο Tito Puente Jr. «To “Oye Como Va” άντεξε στον χρόνο κι εξακολουθεί να μαζεύει κόσμο, σε όλον τον πλανήτη, για να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί».

Πολλοί το αποδίδουν στον Carlos Santana, καθώς στην ερμηνεία του στο LP Abraxas το 1970 οφείλεται ότι το Abraxas έγινε ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος που κατέλαβε την πρώτη θέση στις ΗΠΑ. Επιπλέον, τα τελευταία 50 χρόνια ήταν τραγούδι-κλειδί για όλες τις ζωντανές εμφανίσεις του Santana.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM