Nέο Dacia Jogger: Πολυθεσίτης σε τιμή ευκαιρίας
Το νέο Dacia Jogger αναμένεται στην Ελλάδα τον Αύγουστο και αποτελεί το φθηνότερο 7θέσιο μοντέλο της ελληνικής αγοράς.

Nέο Dacia Jogger: Πολυθεσίτης σε τιμή ευκαιρίας

Το νέο crossover της Dacia φιλοξενεί έως 7 επιβάτες, λανσάρεται και σε οικονομική έκδοση βενζίνης/υγραερίου με έως 1.000 χλμ. αυτονομία και δελεάζει με τον πολύπλευρο χαρακτήρα του και με λογικές τιμές εκκίνησης.

Τον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ελλάδα οι παραδόσεις του νέου Dacia Jogger, ενός μοντέλου που θα αγαπήσουν οι λάτρεις των ευρύχωρων αυτοκινήτων με ευέλικτη διαμόρφωση σε λογικές τιμές αγοράς. Το Jogger ακροβατεί σχεδιαστικά μεταξύ SUV, πολυχρηστικού και στέισον βάγκον, ανήκει στη δημοφιλή κατηγορία των crossover, αποτελεί το μεγαλύτερο σε μήκος μοντέλο της Dacia (4,55 μ.) και χάρη στο εντυπωσιακό μεταξόνιο των 2,90 μ. είναι σε θέση να μεταφέρει άνετα έως και επτά επιβάτες, αν και μπορεί να παραγγελθεί και ως πενταθέσιο.

 

Nέο Dacia Jogger: Πολυθεσίτης σε τιμή ευκαιρίας
Το Jogger ισορροπεί μεταξύ SUV, στέισον βάγκον και οικογενειακού πολυμορφικού.

 

Η θυγατρική μάρκα της Renault τρέφει υψηλές προσδοκίες για το Jogger, που μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με το Sandero και θα γίνει το 2023 το πρώτο Dacia με υβριδική τεχνολογία και στάνταρ το αυτόματο σασμάν.

 

Μέχρι τότε το νέο crossover θα κυκλοφορεί σε δύο ενδιαφέρουσες εκδοχές, μία διπλού καυσίμου βενζίνης/υγραερίου και μία αμιγώς βενζινοκίνητη. Στην πρώτη περίπτωση, που εκτιμάται ότι θα είναι και η πιο εμπορική, προβλέπεται ένα ρεζερβουάρ LPG 40 κιλών και ένα αντίστοιχο βενζίνης 50 λίτρων, τα οποία επιτρέπουν συνδυαστικά έως 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας με την πολύτιμη συνδρομή ενός «χιλιάρη» κινητήρα 100 ίππων που προσφέρει ικανοποιητικότατη ροπή στρέψης (170 Nm). Να σημειώσουμε, ότι οι τιμές της συγκεκριμένης έκδοσης ξεκινούν από 18.880 ευρώ, ενώ τα αυτοκίνητα καλύπτονται με επίσημη εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών.

 

Nέο Dacia Jogger: Πολυθεσίτης σε τιμή ευκαιρίας
Προσεγμένος πίνακας οργάνων και οθόνη αφής 8 ιντσών στις μεσαίες και στις πλουσιότερες εκδόσεις.

 

Εναλλακτικά υπάρχει και αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση, επίσης με τρικύλινδρο «χιλιάρη» νεότερης τεχνολογίας και 110 ίππους ισχύ, που εφοδιάζεται στάνταρ –όπως και η έκδοση διπλού καυσίμου– με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ οι τιμές της ξεκινούν από 19.680 ευρώ.

 

Και οι δύο προαναφερόμενες τιμές αφορούν τις βασικές πενταθέσιες εκδοχές Jogger Essential, ενώ οι επταθέσιες διατίθενται από τη μεσαία έκδοση Comfort και πάνω με τιμές εκκίνησης 22.280 ευρώ με υγραέριο και από 23.080 ευρώ αποκλειστικά με βενζίνη.

 

Nέο Dacia Jogger: Πολυθεσίτης σε τιμή ευκαιρίας
Ευρύχωρο σαλόνι με –προαιρετικά- τρεις σειρές καθισμάτων και την τελευταία να αφαιρείται εύκολα, όποτε δεν χρειάζεται.

 

Οπτικά το Jogger αποτελεί μία ενδιαφέρουσα περίπτωση και αυτό δεν είναι διόλου αυτονόητο για ένα οικογενειακό, επταθέσιο μοντέλο. Στα σχεδιαστικά του χάιλαϊτ εντοπίζουμε τη μεγάλη γρίλια της μάσκας, τα φαρδιά φτερά, το μυώδες καπό του κινητήρα, το πίσω σπόιλερ και τα κάθετα πίσω φωτιστικά σώματα.

 

Τον Crossover χαρακτήρα του νέου μέλους της Dacia υπογραμμίζουν οι μεγάλοι τροχοί, η αυξημένη απόσταση των 20 εκατοστών από το έδαφος, τα προστατευτικά πλαστικά του αμαξώματος και οι πρακτικότατες ράγες οροφής. Οι τελευταίες έχουν αναβαθμισμένο ρόλο, αν είναι κατειλημμένες και οι επτά θέσεις του Jogger με επιβάτες, οπότε συρρικνώνεται ο όγκος του χώρου αποσκευών σε 160 λίτρα και χρειάζεται –ενδεχομένως– μπαγκαζιέρα οροφής.

 

Αντιθέτως, σε πενταθέσια διάταξη ο όγκος του χώρου αποσκευών εκτοξεύεται σε εξαιρετικά 708 λίτρα και με αναδιπλωμένα τα μεσαία καθίσματα μπορείτε να αναλάβετε μεταφορές μικρών νοικοκυριών, καθώς δημιουργείται μία επιφάνεια μήκους δύο μέτρων και η χωρητικότητα αγγίζει τα 1.820 λίτρα!

 

Nέο Dacia Jogger: Πολυθεσίτης σε τιμή ευκαιρίας
Ο χώρος αποσκευών ξεπερνά τα 700 λίτρα στην πενταθέσια διάταξη, ενώ στην επταθέσια δίνουν τη λύση οι ράγες οροφής σε συνδυασμό με μπαγκαζιέρα.

 

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι προσεγμένο, η πρόσβαση στο πίσω μέρος διευκολύνεται από το τεράστιο άνοιγμα των θυρών και οι χώροι κρίνονται πλούσιοι και με καλή ορατότητα χάρη στις υψομετρικές διαφορές μεταξύ των τριών σειρών καθισμάτων, αν και είναι προφανές ότι οι θέσεις νούμερο 6 και 7 προορίζονται κατά κύριο λόγο για παιδιά.

 

Στη διάθεση του οδηγού και των επιβατών βρίσκεται μία πλειάδα αποθηκευτικών χώρων συνολικού όγκου 23 λίτρων, μεταξύ των οποίων και ένα μεγάλο, κλειστό ντουλαπάκι συνοδηγού, ο χώρος αποσκευών εφοδιάζεται με ελαστικούς ιμάντες και κρίκους πρόσδεσης και τα καθίσματα της τρίτης σειράς αφαιρούνται εύκολα, όποτε δεν χρειάζονται.

 

Στάνταρ είναι το σύστημα πολυμέσων Media Control με βάση στήριξης και σύνδεσης με smartphone, ενώ στις μεσαίες εκδόσεις προβλέπεται το Media Display με οθόνη αφής 8 ιντσών στο ταμπλό και τέσσερα ηχεία αντί δύο και στις κορυφαίες το Media Nav με 6 ηχεία, ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης και ασύρματη συνδεσιμότητα για Apple CarPlay και Android Auto.

 

Nέο Dacia Jogger: Πολυθεσίτης σε τιμή ευκαιρίας
Η έκδοση διπλού καυσίμου βενζίνης/υγραερίου (LPG) προσφέρει έως 1.000 χλμ. αυτονομία και καλύπτεται με πενταετή εργοστασιακή εγγύηση.

 

Κλείνοντας, να πούμε ότι η βασική έκδοση Essential περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, κλιματισμό, φωτιστικά Full LED και προβολείς ομίχλης, η Comfort εφοδιάζεται επιπρόσθετα με οθόνη αφής 8 ιντσών, ηλεκτρικούς καθρέπτες, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, cruise control, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, αισθητήρες φώτων και καθαριστήρων κ.λπ.

 

Κορυφαίες είναι οι εκδόσεις Dacia Jogger Extreme με αυτόματο κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου, ποιοτικότερες επενδύσεις, σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων και τραπεζάκια στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων. 

 

Θα επανέλθουμε, όταν πάρουμε το αυτοκίνητο για το καθιερωμένο test drive και θα σας μεταφέρουμε ολοκληρωμένες οδηγικές εντυπώσεις.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon