Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια - Αθώος για τον βιασμό

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια - Αθώος για τον βιασμό Facebook Twitter
0

Την ενοχή του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης αθλήτριας του το 2011, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Κρίθηκε, ωστόσο, αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Η απόφαση για τη δεύτερη κατηγορία ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς ήταν τρία τα άτομα που έκριναν πως είναι ένοχος και για αυτή, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει προς το δικαστήριο την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, ζητώντας την απαλλαγή του για την αποπλάνηση λόγω απορρόφησης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε κάνει λόγο για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» από την πλευρά τού κατηγορούμενου σε βάρος ενός παιδιού και σημείωσε πως οι πράξεις του ξεκινούν όταν η καταγγέλλουσα ήταν 9 ετών και τελειώνει την τετάρτη Δημοτικού.

«Το παραπάνω βάρος της καταγγέλλουσας δημιούργησε κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την "ξεκλειδώσει" να θέσει σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο, καταχρώμενος την ιδιότητά του και την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπό του οι γονείς, επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της συναισθηματικά απευθύνοντας της φράσεις όπως "τι ωραίο κορμάκι έχεις"... Μέχρι το 2011 οι λεκτικές εκφράσεις που μετουσιώθηκαν σε φιλί, μετουσιώθηκαν σε γενετήσιες πράξεις, θωπείες και άλλα, παρ' όλο που ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόταν το παράνομο των πράξεων του» επεσήμανε. Όπως υπογράμμισε, ο προπονητής, από το 2010, ασκώντας σωματική βία, ανάγκασε την καταγγέλλουσα σε σειρά πράξεων για τις οποίες ο 39χρονος «δεν έδειξε καμία μεταμέλεια».

Και στην απολογία του ο καταδικασθείς επέμεινε στα περί «σχέσης» και «έρωτα» με την 12χρονη, τότε, αθλήτρια του, επισημαίνοντας πως ήθελε να την παντρευτεί και όλα ήταν σε γνώση των γονέων της. 

Η μητέρα της αθλήτριας ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης. 

Το δικαστήριο συνεδριάζει αυτή την ώρα για να ληφθεί απόφαση σχετικά με την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM