Harry Electron/Άγγελος Κυρίου/ Κτίρια τη Νύχτα

Τον Απρίλιο του 2009, ο Harry Elektron πρωτοσυναντήθηκε με τον Κτίρια τη Νύχτα στη σκηνή του ιστορικού Kinky Kong, ενώ εκείνο το live στάθηκε η αφορμή για να γνωριστούν με τον Άγγελο κυρίου. Πέντε χρόνια μετά, λίγα μέτρα πιο πέρα οι τρεις τους ανταμώνουν, για πρώτη φορά μαζί, σε μια επετειακή χοροεσπερίδα.

LIFOTEAM 25.4.2014 | 00:00

Ο Χάρης Έλεκτρον "γεννήθηκε" το καλοκαίρι του 1995, όταν πρωτοάκουσε μια κασέτα με ρεμπέτικα και αποφάσισε να τα μεταμορφώσει μέσα από ένα πειραματικό αβάντ-βιομηχανικό πρίσμα. Το αποτέλεσμα κυκλοφορεί από την "Λύρα" το καλοκαίρι του 1999, με τίτλο "Ιερόδουλος Σοβαρή Στην Δίκη". Το 2000 ξεκινά την ενασχόληση με το θέατρο, ενώ σχεδόν παράλληλα γίνεται παρουσιαστής της εκπομπής "Περίπτερο" (ΕΤ3). Τον Ιανουάριο του 2003, μετά από μια βίαιη αποκόλληση από το μεγαλύτερο μέρος του ηχητικού του εξοπλισμού (κλοπή) αποφασίζει να δώσει ακόμη μια μοναδική συναυλία χωρίς να έχει στην διάθεση του κανένα μουσικό όργανο παρά μόνο το Παν Μέτρον (ένα αυτοσχέδιο synthesizer με αλλόκοτους ήχους).
Το επόμενο project εξίσου πρωτοποριακό: μια οργανική συναυλία, βασισμένη στην διαδοχή των κέντρων Δύναμης (chakras). Τον Ιανουάριο του 2008 ξεκινάει το επόμενο project του, μια διαδρομή σε ύφος Άτεχνου Ελληνικού και Ξένου Τραγουδιού-Μιούζικαλ. Τίτλος του "Ο Μαύρος Πύργος" (το χαμένο ταίρι του Λευκού Πύργου). Ακολουθεί το 2009 και η παρουσίαση του μουσικοθεατρικού έργου "Master & George" βασισμένο στο project του "ο Μαύρος Πύργος". Tην επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το άλμπουμ "The Balck Tower". Την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο ο καλλιτέχνης ετοιμάζει τον νέο δίσκο του που αναμένεται πολύ σύντομα.
Ο Χάρης Έλεκτρον έχει αποτελέσει ιδρυτικό μέλος στα σχήματα Hardships, Mantruck και Boomstate.

Ο Κτίρια τη Νύχτα ζει στην Αθήνα και γράφει κυρίως τραγούδια με ελληνικό στίχο, τα οποία ηχογραφεί στο σπίτι του. Από το 2007 έως το 2012 έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ με τη μορφή μικρών χειροποίητων βιβλίων, μια διπλή κασέτα που μοιράζεται με τον Άγγελο κυρίου και την Betty loop loop, καθώς και τρία ακόμα άλμπουμ τα οποία διανέμει σε ψηφιακή μορφή μέσα από το site του. Στο τέλος της άνοιξης του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του βινύλιο "Κενοί Χώροι" από την Inner Ear.

 

ΠΟΤΕ25/04/2014 - 25/04/2014
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής