Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Επιδοτήσεις από 135 έως 710 ευρώ, χωρίς δικαιολογητικά - Όλες οι προβλέψεις

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Επιδοτήσεις από 135 έως και 710 ευρώ, Facebook Twitter
0

Επιδοτήσεις από 135 έως και 710 ευρώ για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών. Οι αιτήσεις στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr αρχίζουν την Τρίτη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, προχώρησαν νωρίτερα σε αναλυτικές δηλώσεις για το πρόγραμμα.

Αυτό, όπως είπαν, θα επιδοτήσει από 30% έως 50% την αγορά καινούριων κλιματιστικών, ψυγείων ή καταψυκτών. 

Μέσω αυτού θα αντικατασταθούν 380.000 ενοργοβόρες συσκευές και οι ωφελούμενοι θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από 150-300 ευρώ το χρόνο, ενώ η συνολική εξοικονόμηση ηλεκτροπαραγωγής θα φτάσει τις 209.000 μεγαβατώρες. 

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε το προσεχές διάστημα έρχεται και νέα δράση που θα αφορά στην αντικατάσταση επαγγελματικών ψυγείων, τα οποία είναι και τα πιο ενεργοβόρα.  

Η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Αιτήσεις θα γίνονται έως τις 5 Ιουλίου.

Οι αιτήσεις και τα κριτήρια

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους χωρίς να υποβάλουν δικαιολογητικά.

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος επίσης να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ