Σάλος για βίντεο βιασμού Ουκρανής που ανάρτησε η Τζόρτζια Μελόνι- Το κατέβασε το Twitter

Σάλος για βίντεο βιασμού Ουκρανής που ανάρτησε η Τζόρτζια Μελόνι- Το κατέβασε το Twitter Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Κατακραυγή προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι να αναρτήσει στο Twitter βίντεο που δείχνει τον βιασμό μιας Ουκρανής από έναν άνδρας. Η πλατφόρμα κατέβασε το tweet της ηγέτιδας της ακροδεξιάς. 

Το βράδυ της Κυριακής η Μελόνι ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter το βίντεο που κατέγραφε τον βιασμό μιας γυναίκας στην Πιατσέντσα από έναν «αιτούντα άσυλο». Αυτή την κίνηση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και την κατακραυγή πολιτικών αντιπάλων της, χρηστών των social media και ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που την κατηγόρησαν ότι επιδεινώνει το τραύμα του θύματος, αναρτώντας το βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση της γυναίκας. 

Το πρωί της Τρίτης η ανάρτηση είχε αφαιρεθεί στο Twitter και είχε αντικατασταθεί με μήνυμα που ανέφερε ότι επρόκειτο για tweet το οποίο παραβίασε τους κανονισμούς της πλατφόρμας. 

Η 55χρονη γυναίκα δέχθηκε επίθεση σε πεζοδρόμιο στην Πιατσέντσα νωρίς το πρωί της Κυριακής, από έναν άνδρα από τη Γουινέα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από άτομο που βρισκόταν σε διαμέρισμα και ο δράστης συνελήφθη. 

Η Μελόνι, που εμφανίζεται ως φαβορί για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, ανάρτησε βίντεο που είχε δημοσιευθεί σε ιστοσελίδα εφημερίδας. Τα πρόσωπα ήταν καλυμμένα, αλλά οι κραυγές της γυναίκας ακούγονται. 

«Δεν μπορεί κανείς να μένει σιωπηλός ενώπιον αυτού του αποτρόπαιου επεισοδίου σεξουαλικής βίας σε βάρος Ουκρανής, που διαπράχθηκε ημέρα στην Πιατσέντσα από αιτούντα άσυλο. Μια αγκαλιά σε αυτή τη γυναίκα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αποκαταστήσω την ασφάλεια στις πόλεις μας», έγραψε η Μελόνι. 

Μία ημέρα αργότερα, μέσω Twitter, υποστήριξε ότι δημοσίευσε το βίντεο προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο θύμα, να καταδικάσει το συμβάν και «προφανώς να απαιτήσω δικαιοσύνη». 

«Ανήθικο tweet»

«Είναι απρεπές να χρησιμοποιούνται εικόνες βιασμού. Είναι ακόμη πιο απρεπές να γίνεται αυτό για εκλογικούς σκοπούς», έγραψε στο Twitter ο Ενρίκο Λέτα, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος. Που τόνισε ότι πάντα προηγείται ο σεβασμός για τους ανθρώπους και τα θύματα. 

Ο Κάρλο Καλέντα, γραμματέας του κόμματος «Azione» χαρακτήρισε «ανήθικο» το tweet της Μελόνι και υπογράμμισε ότι μόνο τα θύματα έχουν σημασία. Η Ιτζιάμπα Σέγκο, Ιταλίδα συγγραφέας με καταγωγή από τη Σομαλία, κατηγόρησε τη Μελόνι ότι εκμεταλλεύθηκε το θύμα βιασμού. «Προσφέρθηκε για ηδονοβλεψία με στόχο τα κλικ, αντί να προστατευτεί. Αυτή η προεκλογική εκστρατεία είναι φριχτή», σχολίασε. 

Από την πλευρά της η Μελόνι, μέσω Facebook, σχολίασε ότι οι αντίπαλοί της χρησιμοποίησαν τον βιασμό για να επιτεθούν στην ίδια, αγνοώντας το θύμα και την «έκτακτη κατάσταση με το μεταναστευτικό». 

Οι ιταλικές αρχές διερευνούν πώς διέρρευσε το βίντεο. «Η διάδοση βίντεο που απεικονίζουν το εγκληματικό επεισόδιο διερευνάται ενδελεχώς», δήλωσε η εισαγγελέας της Πιατσέντσα, Γκράτσια Πραντέλα. Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων επίσης ανακοίνωσε ότι εξετάζει «πιθανές ευθύνες των ανθρώπων που, για διάφορους λόγους και διαφορετικούς σκοπούς, το ανάρτησαν». 

Το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, Αδελφοί της Ιταλίας, προβλέπεται από τις δημοσκοπήσεις ότι θα εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, κάτι που την κάνει φαβορί για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM