«Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις»

«Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις»: Ένα road trip αυτοανακάλυψης βγαλμένο από καρτ ποστάλ

Μία ταινία που δε δίνει απαντήσεις αλλά, αντίθετα, γεννά ερωτήματα, έρχεται στον κινηματογράφο στις 15 Σεπτεμβρίου και, σύντομα, θα είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

ADVERTORIAL

 

«Μάλλον, ο κόσμος έχει γίνει υπερβολικά πολύπλοκος για απλές απαντήσεις». Αυτές ακριβώς τις απαντήσεις ψάχνουν ο Βίκτωρας, ένας εικοσάχρονος πρώην πρωταθλητής καταδύσεων, και ο Ματίας, ένας νεαρός, θαρραλέος Γερμανός. Ο πρώτος, μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, αναχωρεί με πλοίο για την Ιταλία. Εκεί συναντά τον δεύτερο. Κι οι δυο κατευθύνονται προς τη Βαβαρία, καθένας προς τους δικούς του λόγους – κι εμείς τους ακολουθούμε στο ταξίδι της αναζήτησης.

 

«Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις»

 

Η ταινία «Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις», σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καμμίτση, μας παίρνει για λίγο από το φθινόπωρο και μας πηγαίνει ένα καρτποσταλικό, καλοκαιρινό road trip. Μέσα σε 80 λεπτά, μας περνά από οικογενειακούς δεσμούς που δεν σπάνε, νέους έρωτες που σε επαναπροσδιορίζουν, απρόσμενα γυρίσματα της τύχης που σε οδηγούν ακριβώς στο σωστό σημείο.

 

«Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις»

 

Κι όμως, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, το έργο δεν έχει να κάνει με απαντήσεις, αλλά εγείρει ερωτήματα – υπαρξιακά, κυρίως, καθώς ανακαλύπτουμε ξανά τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Βίκτωρα που κάνει διαρκώς βήματα προς το άγνωστο. Συναντά τον Ματίας και επαναπροσδιορίζει όλα όσα θεωρούσε γνωστά, καθώς σ’ εκείνον, βρίσκει τον εαυτό του. 

 

«Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις»

 

Για τον Στέλιο Καμμίτση, είναι μία προσωπική ταινία – «μετανάστης ο ίδιος, πρώην ταξιδιώτης, νυν φοβικός και μεγαλωμένος με στρατιωτική πειθαρχία από πατέρα αθλητή». Όλα αυτά τον οδήγησαν σε μία δική του αναζήτηση, όχι για απαντήσεις αλλά για έναν ήρωα. 

 

«Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις»

 

«Απίστευτα γοητευτικό» έργο, σύμφωνα με το Edge Media Network. «Χαρακτήρες που σε κάνουν να τους ερωτευτείς», σημειώνει το South China Morning Post, ενώ για το Shadows on the Wall είναι «γλυκό, αστείο και πανέμορφα γυρισμένο». Έχοντας ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις, με επίσημες συμμετοχές στο Φεστιβάλ Πεκίνου 2021 για το Βραβείο Σεναρίου, το Santa Barbara FIlm Festival 2021, το Meet the Neighbours Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2021 και τα Βραβεία Ίρις 2022 στις κατηγορίες Σεναρίου, Β' Γυναικείου Ρόλου και Ενδυματολογίας, ο «Άνθρωπος με τις Απαντήσεις» έρχεται στη μεγάλη οθόνη. 

 

 

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την ταινία στους κινηματογράφους και, σύντομα, στο Cinobo

 

Συντελεστές

 

Σενάριο | Σκηνοθεσία: Στέλιος Καμμίτσης

 

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μαγουλιώτης, Άντον Βάιλ, Στέλα Φυρογένη


Διεύθυνση φωτογραφίας: Θόδωρος Μιχόπουλος


Μοντάζ: Λίβια Νερουτσοπούλου


Ήχος: Άρης Αθανασόπουλος


Μουσική: Φραντσέσκο Τσεράζι


Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη
Σκηνικά: Εύα Γουλάκου


Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου


Παραγωγή: Felony, Blonde, Asterisk*, 9.99 Films


Παραγωγοί: Βίκυ Μίχα, Φένια Κοσοβίτσα, Στέλιος Καμμίτσης, Λούκα Λενιάνι


Συμπαραγωγή: Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Κύπρου, ΕΚΚ, Apulia Film Commission, ΕΡΤ, Creative Europe MEDIA Program, IDM Südtirol, ΕΡΤ

Διάρκεια: 80'

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon