Βασιλιάς Κάρολος: Οι ιδιοτροπίες του «παραχαϊδεμένου πρίγκιπα» - Σιδερωμένα κορδόνια και προσωπικό κάθισμα τουαλέτας

Βασιλιάς Κάρολος: Οι ιδιοτροπίες του «παραχαϊδεμένου πρίγκιπα» - Σιδερωμένα κορδόνια και προσωπικό κάθισμα τουαλέτας Facebook Twitter
0

Ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του σε ηλικία 73 ετών στο βρετανικό θρόνο, κάτι που τον καθιστά τον μεγαλύτερο σε ηλικία μονάρχη που ανέρχεται στον θρόνο στη βρετανική ιστορία. 

Η δημοτικότητα του Καρόλου Γ’, παραδοσιακά χαμηλότερη από της Ελισάβετ που ήταν ευρέως αγαπητή, αυξήθηκε μετά την άνοδό του στον θρόνο, βάσει δημοσκόπησης του YouGov που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Τρεις στους πέντε πιστεύουν ότι θα είναι καλός βασιλιάς, ενώ το 94% αποτίμησε θετικά την πρώτη του ομιλία ως μονάρχη.

Το πώς θα τα πάει ως ο νέος μονάρχης της Γηραιάς Αλβιώνας, μένει να αποδειχτεί. Προσώρας τα βρετανικά δίκτυα επικεντρώνονται στις συνήθειες, την αυστηρή καθημερινότητα, αλλά και τις ιδιοτροπίες του νέου βασιλιά. 

Ήδη, viral έγινε η ενόχλησή του με μια πένα που έτρεχε μελάνι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο κάστρο Χίλσμπορο της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Θεέ μου, το μισώ αυτό το στιλό», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά. «Δεν αντέχω αυτό το καταραμένο πράγμα, βρωμάει!», πρόσθεσε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το στιλό εξαφανίστηκε ταχύτατα από έναν βασιλικό βοηθό πριν η Καμίλα καθίσει να υπογράψει επίσης το βιβλίο.

Ενώ ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας είναι γνωστό πως αρέσκεται στην απόλαυση των ωραίων πραγμάτων της ζωής, μπορεί να γίνει δύστροπος με άλλα - από τα κορδόνια του που τα θέλει σιδερωμένα, έως τη θερμοκρασία του νερού στο ντους. 

Στην αυστηρή καθημερινότητά του συνηθίζει να παρακάμπτει το γεύμα και να κάνει ένα διάλειμμα γύρω στις 5:00 το απόγευμα για σάντουιτς, δουλεύοντας ως τα μεσάνυχτα, αποκαλύπτει ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του. 

«Παραχαϊδεμένος πρίγκιπας»

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ Serving the Royals: Inside the Firm στο Amazon Prime, ο Κάρολος έχει κερδίσει το προσωνύμιο «ο παραχαϊδεμένος πρίγκιπας» μεταξύ του προσωπικού του Κλάρενς Χάουζ, της μέχρι πρότινος κατοικίας του 

«Ήθελε να τα έχει όλα έτοιμα» υποστηρίζει ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ. 

«Οι πιτζάμες του σιδερώνονται κάθε πρωί, όπως και τα κορδόνια των παπουτσιών του, η τάπα τού μπάνιου πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη θέση και η θερμοκρασία του νερού χλιαρή» υποστηρίζει ο Μπάρελ στο ντοκιμαντέρ, προσθέτοντας πως ο Κάρολος βάζει «τους βοηθούς του να του βάζουν συγκεκριμένη ποσότητα οδοντόκρεμας πάνω στην οδοντόβουρτσά του κάθε πρωί» 

Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τον Μπάρελ, θέλει τη μπανιέρα «μισογεμάτη». 

Όπως αποκαλύπτει ο Γκράχαμ Νιουμπόουλντ, σεφ και πρώην μέλος του βασιλικού προσωπικού, ο νέος βασιλιάς προτιμά να ξεκινά υγιεινά τη μέρα του, με πρωινό με φρούτα και δημητριακά, αντί για το κλασικό τηγανιτό αγγλικό πρωινό. 

«Όποτε ο (πρώην) πρίγκιπας βγαίνει έξω, παίρνει μαζί του το πολυτελές τάπερ του πρωινού. Έχει έξι διαφορετικά είδη μελιού, ιδιαίτερα μούσλι, αποξηραμένα φρούτα και ό,τι άλλο θεωρεί ιδιαίτερο για το οποίο γίνεται λιγάκι ιδιότροπος» αναφέρει. 

Μπορεί να γίνει σχολαστικός με το τυρί και τα μπισκότα που απολαμβάνει στο τέλος κάθε γεύματος, τα οποία θέλει σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. 

Εκτός παλατιού, ο Κάρολος είχε αυστηρές απαιτήσεις, όσο ήταν πρίγκιπας, και για τα ταξίδια του, όπως αποκαλύπτεται στο βιβλίο The Palace Papers της δημοσιογράφου Τίνα Μπράουν η οποία ήταν φίλη με την Νταϊάνα και μίλησε με πάνω από 120 πηγές και ανθρώπους του παλατιού για το πόνημά της. 

Στο βιβλίο υποστηρίζεται πως ο Κάρολος παίρνει μαζί του στα ταξίδια του, μεταξύ άλλων, το δικό του κάθισμα τουαλέτας και το χαρτί υγείας του. 

Η ίδια περιγράφει πως ο νέος βασιλιάς φέρεται να στέλνει βαν με τα υπάρχοντά του, «κρεβάτι, έπιπλα, ακόμη και πίνακες», στις εξοχικές κατοικίες φίλων του μία μέρα πριν την άφιξή του.

Με πληροφορίες από Mirror

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM