Για τις γυναίκες του Ιράν: Σουηδή ευρωβουλευτής έκοψε τα μαλλιά της μέσα στο κοινοβούλιο φωνάζοντας «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία»

Σουηδή ευρωβουλευτής έκοψε τα μαλλιά της στη διάρκεια ομιλίας στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Φωτ: Twitter
0

Η Σουηδή ευρωβουλευτής, ιρακινής καταγωγής, Αμπίρ Αλ-Σαχάνι, έκοψε τα μαλλιά της στη διάρκεια ομιλίας της στο Ευρωκοινοβούλιο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν που πυροδότησε ο θάνατος της 22χρονης Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών.

«Μέχρι να ελευθερωθεί το Ιράν, η οργή μας θα είναι μεγαλύτερη από τους τυράννους. Μέχρι να είναι ελεύθερες οι γυναίκες στο Ιράν θα είμαστε στο πλευρό σας», είπε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής Αμπίρ Αλ-Σαχάνι.

Βίντεο: Η στιγμή που η ευρωβουλευτής κόβει τα μαλλιά της, δηλώνοντας αλληλεγγύη στις Ιρανές

Στη συνέχεια πήρε ένα ψαλίδι και φώναξε: «Jin, Jiyan, Azadi» («Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» στην κουρδική γλώσσα) και έκοψε την αλογοουρά της.

Την ίδια ώρα, Γαλλίδες ηθοποιοί και τραγουδίστριες έκοψαν μια τούφα από τα μαλλιά τους σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των γυναικών του Ιράν, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω του Instagram.

Με φόντο το τραγούδι «Μπέλα Τσάο» στα περσικά, αυτές οι ηθοποιοί και οι τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων είναι επίσης η Βελγίδα Ανζέλ και οι γαλλόφωνες Βρετανίδες Σαρλότ Ράμπλινγκ και Τζέιν Μπίρκιν, κόβουν μια τούφα μαλλιών μπροστά στην κάμερα, επαναλαμβάνοντας μία κίνηση η οποία έγινε σύμβολο της εξέγερσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράν.

Οι θεοκρατικές αρχές στο Ιράν αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες, που έφτασαν μέχρι και τα σχολεία, των τελευταίων πολλών ετών σε εθνικό επίπεδο μετά τον θάνατο της Αμινί με τις διαδηλώσεις να έχουν πλέον επεκταθεί και στο εξωτερικό σε πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Μαδρίτη σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις διαδηλώσεις στο Ιράν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM