Η Adidas επανεξετάζει τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ- Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ο Κάνιε Γουέστ με κόκκινο καπέλο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

H Adidas ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ

«Έπειτα από επανειλημμένες προσπάθειες να επιλυθεί η κατάσταση κατ’ ιδίαν, λάβαμε την απόφαση να θέσουμε υπό επανεξέταση τη συνεργασία. Θα συνεχίσουμε τη συνδιαχείριση του τρέχοντος προϊόντος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», ανακοίνωσε η εταιρεία αθλητικών ειδών. 

Ο ράπερ και σχεδιάστρια μόδας έχει επικρίνει δημόσια τόσο την Adidas όσο και τον CEO της εταιρείας. Μετά την ανακοίνωση της Adidas, ο Κάνιε Γουέστ κατηγόρησε στο Instagram την εταιρεία ότι έκλεψε τα σχέδιά του, σε ανάρτηση που έχει διαγραφεί, σύμφωνα με το BBC. 

«Η Adidas ήταν πάντα υπέρ της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της υποστήριξης αθλητών και καλλιτεχνών για να πετύχουν το όραμά τους. Η συνεργασία adidas Yeezy είναι μία από τις πιο επιτυχείς στην ιστορία μας», ανέφερε η εταιρεία. 

«Επίσης αναγνωρίζουμε ότι όλες οι επιτυχείς συνεργασίες βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τις κοινές αξίες», σημείωσε η Adidas. 

Η συνεργασία του Κάνιε Γουέστ με την Adidas ξεκίνησε το 2013. Στο επίκεντρο είναι τα πολύ διάσημα sneakers, τα οποία κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια και συχνά ξεπουλάνε λίγο αφότου κυκλοφορήσουν. Τον Ιούνιο ο ράπερ κατηγόρησε την εταιρεία ότι δημιούργησε ένα παπούτσι που έμοιαζε με σχέδιο των Yeezy, το οποίο δεν ήταν μέρος της συμφωνίας τους. 

Πριν από περίπου ένα μήνα οι δικηγόροι του Κάνιε Γουέστ έστειλαν επιστολή στην Gap με την οποία ενημέρωναν ότι τερματίζεται η μεταξύ τους συνεργασία. Ο ράπερ κατηγόρησε την εταιρεία ότι δεν τήρησε τους όρους της συμφωνίας τους, μεταξύ άλλων επειδή δεν άνοιξε καταστήματα για τη σειρά του, Yeezy. 

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM