Tasman + Serafim Tsotsonis Live

Ένα live ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός ήχου και εικόνας.

LIFOTEAM 10.2.2016 | 00:00

Ο Tasman (Τάσος Παπαστάμου) γεννήθηκε το 1974 σε μουσική οικογένεια, σπούδασε βιολί και σε ηλικία 19 ετών έγινε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, όπου και συμμετείχε μέχρι το 2003. Οι μουσικές επιρροές του, όμως, δεν ήταν μόνο κλασικές και ο ήχος του ηλεκτρικού βιολιού ήταν κάτι που άρχισε να εξερευνεί από το 1994, όταν και έγινε μέλος των Closer.

 

Μαζί τους ξεκίνησε μια πολύχρονη συνεργασία, η οποία οδήγησε στην κυκλοφορία αρκετών άλμπουμ. Περιόδευσαν στην Αγγλία, εμφανίστηκαν σε αρκετά Synch και Rocwave Festival, δίπλα σε σημαντικά ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας εναλλακτικής σκηνής. Ταυτόχρονα, συνεργάστηκε με πολλούς έλληνες καλλιτέχνες και περιόδευσε σε πολλές χώρες του κόσμου συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ με την Κρίστη Στασινοπούλου.

 

Το 2007 αποφάσισε να ξεκινήσει μια πιο προσωπική, αλλά διόλου μοναχική πορεία. Έγραψε τη μουσική για τη μικρού μήκους ταινία της Χλόης Μάντζαρη "Ο Τοίχος" και λίγο αργότερα συνεργάστηκε με τη χοροθεατρική ομάδα "Χοροροές" της Σοφίας Σπυράτου, αναλαμβάνοντας τη μουσική παραγωγή σε παραστάσεις της. Παράλληλα, ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ "Solace", το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009 από την Undo /Emi Records.

 

Η συνθετική ικανότητα του Tasman είναι ένα εγγενές κράμα συναισθηματικής ευαισθησίας και εκπαιδευμένης τεχνικής γνώσης που συνδυάζει ambient, glitch αλλά και πιο χορευτικές ηλεκτρονικές φόρμες.

ΠΟΤΕ10/02/2016 - 10/02/2016
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής