Το ημερολόγιο ενός τρελού

του Νικολάι Γκόγκολ

 

Το «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ επιστρέφει στη σκηνή του Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πασσά. Ο δημόσιος υπάλληλος Αξέντι Ιβάνοβιτς Προπίτσιν διηγείται στιγμές από τη ζωή του μέσα από ένα ιδιόρρυθμο ημερολόγιο. H εργασία, o έρωτας και η ανάγκη για κοινωνική ανέλιξη τον οδηγούν σε αδιέξοδα, συγκρούσεις και ματαιώσεις σε σημείο που χάνει τον έλεγχο, συγχέει την πραγματικότητα με την ψυχική του παραφορά και ανακηρύσσει τον εαυτό του βασιλιά. Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης δίνει σάρκα και οστά στον ήρωα του έργου και βιώνει όλο το φάσμα και τις αποχρώσεις ενός ψυχωτικού ατόμου μέσα από μια περιπετειώδη αναβίωση ενός ιδιότυπου και πολυτάραχου ημερολογίου.

 

Ο Γάμος

του Μάριου Ποντίκα

 

Θέατρο Επί Κολωνώ

 

Ο Μάριος Ποντίκας εμπιστεύτηκε στην Ομάδα Νάμα για τη φετινή περίοδο το έργο του «Ο Γάμος» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου. Μια νεαρή κοπέλα βιάζεται και ό,τι ακολουθεί είναι οι αλλεπάλληλοι «βιασμοί» της από την οικογένεια, την κοινωνία, τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης. Η ίδια βρίσκεται «καθηλωμένη» σε όλη τη διάρκεια του έργου, αμέτοχη και ανυπεράσπιστη, ενώ παρακολουθούμε όλους τους ανθρώπους γύρω της να έχουν λόγο και άποψη γι’ αυτό που της συνέβη και δικαιώματα πάνω στο σώμα της, που γίνεται ένα πεδίο συγκρούσεων. Σε μια εποχή που εξακολουθούν να κατακλύζουν τις ειδήσεις θέματα για γυναικοκτονίες, το έργο συνεχίζει να μιλάει καθαρά και δυνατά στους θεατές όσο και τη στιγμή της συγγραφής του, αιχμηρό σαν ακονισμένο ξυράφι.

 

Τάο

του Γιώργου Καφετζόπουλου

 

Θέατρο Επί Κολωνώ

 

Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καφετζόπουλου, Τάο, σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ. Μια σκοτεινή, άγρια κωμωδία με εξωφρενικούς διαλόγους και έναν ρυθμό που ανεβαίνει μαζί με το καρδιοχτύπι του θεατή. Τρεις γενιές μέσα στην τσίτα: παράνομες μπίζνες, ιδεολογίες που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση, ο μικρόκοσμος της νύχτας από τη φυλακή μέχρι το λαμπρό σκυλάδικο. Καταστάσεις αναγνωρίσιμες, δικές μας, ελληνικές, βαλκανικές καταστάσεις που φτάνουν στην υπερβολή και φλερτάρουν με το παράλογο. Σπαράγματα ιδεολογιών, μύθων, το χάος των ημερών. Και μέσα σε όλο αυτό αναζητείται ο δρόμος, ο δρόμος που θα σε κάνει «μάγκα».

 

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Ημερολόγιο ενός τρελού».

 

Βρείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση «Ο Γάμος».

 

Δείτε πληροφορίες για την παράσταση «Τάο». 

 

Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα 210 5138067


 

 

Οδηγός Θεάτρου