Η πλατφόρμα Take Over επεμβαίνει στο φετινό ΨΧ και αναλαμβάνει μέρος της συμπαραγωγής του, προσθέτοντας δύο επιπλέον ημέρες προγράμματος και εντάσσοντας τρεις ακόμα ενότητες στο ΨΧεδελικό του ταξίδι.


Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει:Το "mash": Mουσικό πείραμα το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη φορά και αποτελεί μία μουσική συζήτηση μεταξύ καλλιτεχνών, μία απόπειρα εξερεύνησης διαφορετικών πτυχών της μουσικής, την περφόρμανς Sextet: Μουσικοκινητικό δρώμενο – μουσικοί συναντούν επί σκηνής χορευτές. Σειρά προβολών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους που διερευνούν την έννοια της ψυχεδέλειας.

 

Σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής, θα δημιουργηθεί ένα ποικίλο σύνολο δράσεων, με στόχο να συγκεντρώσει τις διαφορετικές αισθητικές τάσεις και τελικό προορισμό να συμβάλλει στη διάδοση της ψυχεδέλειας, έτσι όπως αυτή διαφαίνεται από την κάθε μορφή έκφρασης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

15/9, 9.00 μ.μ., Bios Tesla Sextet Performance

 

Αν ήμασταν πνεύματα θα ζούσαμε, θα πλανιόμασταν στη σφαίρα εκείνης της σκέψης που η ψυχή μας πετά, όταν επιθυμεί να την κατανοήσει. Ορισμένες φορές για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα, χρειάζεται να αισθανθούμε λιγότερα και το αντίθετο - αυτός είναι ένας παράλογος κανόνας. Ενα συναισθηματικό παραλήρημα που ξεκινάει μέσα απ' την καρδιά μας και δίνει τροφή στην ψυχή.

 

H ψυχεδελική τέχνη έχει ταυτιστεί στενά με την (υπό) κουλτούρα της δεκαετίας του 60 με ιδιαίτερα αναγνωρίσιμους εκπροσώπους αυτής στις πλαστικές και παραστατικές τέχνες. Έχοντας ως βασικό άξονα τις περιγραφές του Άλντους Χαξλευ στα βιβλία The doors of Perception και Heaven and Hell σχετικά με την ψυχεδελική εμπειρία, συγκροτήματα όπως οι Pink Floyd, Jefferson Airplane, 13th Floor Elevators κ.α. εισάγουν τον όρο ψυχεδέλεια στη μουσική, ενώ καλλιτέχνες όπως οι Rick Griffin, Victor Moscoso και Hipgnosis σχεδιάζουν τα πρώτα ψυχεδελικά πόστερ για τα άλμπουμ και τις συναυλίες συγκροτημάτων.


Μισό αιώνα αργότερα η ψυχεδέλεια των 60s εμπνέει τη συνάντηση δώδεκα νέων χορευτών και τριών μουσικών. Σε μια σπονδυλωτή παράσταση παρουσιάζονται έξι ντουέτα τα οποία προσεγγίζουν ανεξάρτητα την ιδέα της ψυχεδέλειας μέσω της κίνησης.

 

18/9 Bios Romantso The Ritual (Το τελετουργικό)- Work in progress 

Για τα τέρατα της πραγματικότητας - η μηχανή της μίμησης Φεστιβάλ Εθνικού Θεάτρου του Όσλο

α. Μέσα σε ένα club και υπό τον κατανυκτικό ρυθμό, οι δράσεις είναι ενστικτώδεις όμοιες σχεδόν με τα βασικά ανθρώπινα ένστικτα.
β. Όλες οι συγκρούσεις κατάγονται από την μιμητική επιθυμία/αντιπαλότητα. Η θρησκεία ήταν απαραίτητη για την ανθρώπινη εξέλιξη ώστε να ελέγξει τη βία που μπορεί να προέλθει από αυτήν. Ο αποδιοπομπαίος τράγος σαν μηχανισμός, είναι η καταγωγή της θυσίας και το θεμέλιο του ανθρώπινου πολιτισμού.
γ. Είναι το clubbing άγιο; Είναι ο Θεός; Είναι η αγάπη; Είναι η έκσταση; Είσαι εσύ; Είμαι εγώ; Είναι το άγιο, άγιο;

 

15/9-18/9 προβολές στο Cinematheque, Bios Tesla
Η ψυχεδέλεια δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεάσει το σινεμά. Αλλά τελικά τι είναι ψυχεδελικό; Κάθε κατάσταση που φανερώνει την ψυχή ή κάθε έργο που δημιουργείται υπό την επήρεια ψυχεδελικών ουσιών; Ή κάτι άλλο; Ένα αφιέρωμα που ψάχνει να ορίσει την ψυχεδέλεια. 4 ημέρες, 6 ταινίες μεγάλου μήκους και 16 μικρού μήκους στη cinematheque του bios, αποτελούν τη δική μας ψυχεδελική οπτική\

 

15/9 Mash. Α Psychedelic Trip to The Middle East,  Bios Romantso

Τρεις μπάντες της αθηναϊκής σκηνής συναντιούνται με τρεις καταξιωμένους μουσικούς για να γεννήσουν ένα καινούργιο ψυχεδελικό αποτέλεσμα. Το ούτι του Haig Yazdjian, το κανονάκι του Πάνου Δημητρακόπουλου και το νέι του Σταμάτη Ζαφειρόπουλου θα φέρουν τον ήχο της Μέσης Ανατολής, ενώ οι Circassian, οι Sons of Zevedeus και οι Holy Limbo θα είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο θα δημιουργήσουν.

Το νέο μουσικό υβρίδιο που θα προκύψει από τη συνεργασία συγκροτημάτων και μουσικών θα παρουσιαστεί ζωντανά στη σκηνή του Ρομάντσο, την Πέμπτη 15/9 

 

ΠΟΤΕ15/09/2016 - 18/09/2016
ΠΟΥBios. ΡΟΜΑΝΤΣΟ
Οδηγός Μουσικής