Μητσοτάκης: Αναβαθμίζονται οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις- Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Μητσοτάκης: Αναβαθμίζονται οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις- Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Facebook Twitter
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων. Φωτ.: EUROKINISSI
0

Αναβάθμιση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων προς όφελος όχι μόνο των αθλητών αλλά και των πολιτών ανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα αυτό το οποίο βλέπετε εδώ στο ΟΑΚΑ, στις πισίνες, στο προπονητικό κέντρο υγρού στίβου, είναι μόνο μια μικρή πτυχή ενός συνολικού έργου το οποίο αρχίζει πια -όπως βλέπετε- να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της ριζικής ανακατασκευής του ολυμπιακού κέντρου υγρού στίβου, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Lamda Development.

Έντεκα πισίνες στο ΟΑΚΑ και η πρώτη πισίνα αποκλειστικά για ΑΜΕΑ

«Για τους αθλητές του υγρού στίβου, της κολύμβησης, αυτό το οποίο έχει γίνει εδώ είναι εντυπωσιακό. Έντεκα συνολικά πισίνες, εκ των οποίων τουλάχιστον οι τέσσερις είναι καινούργιες. Πισίνες για ερασιτέχνες αθλητές, πισίνες για ΑΜΕΑ, η πρώτη πισίνα αποκλειστικά για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, διότι θέλουμε οι χώροι άθλησης να είναι προσβάσιμοι σε όλους τους συμπολίτες μας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στα έργα στο ΟΑΚΑ προστέθηκε, έπειτα από δικό του αίτημα, η δημιουργία πίστας αναρρίχησης που θα εξυπηρετεί ανάγκες και της εθνικής ομάδας, προς τιμήν του Ερμή Θεοχαρόπουλου.

«Ήταν μία δέσμευση, ξέρετε, την οποία είχα αναλάβει απέναντι στους γονείς ενός νέου παιδιού, του Ερμή Θεοχαρόπουλου, ο οποίος έχασε τραγικά τη ζωή του στα βουνά στα Τζουμέρκα. Ήταν δεινός αναρριχητής και δεσμεύθηκα απέναντι στους γονείς του ότι θα αποκτήσει επιτέλους η χώρα μία εθνική πίστα αναρρίχησης, για να τιμήσουμε και με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο αναβάθμισης

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα προβλέπει την ουσιαστική αναβάθμιση και εκ νέου αξιοποίηση ολυμπιακών εγκαταστάσεων προς όφελος όλων των πολιτών, με την παράλληλη ανάδειξη του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) σε χώρο που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει διοργανώσεις και δραστηριότητες κορυφαίου επιπέδου.

Στον πυρήνα του σχεδιασμού βρίσκεται η ανακαίνιση και ανακατασκευή των υποδομών στο ολυμπιακό κέντρο υγρού στίβου, έργο προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ. Το κέντρο περιλαμβάνει πλέον 11 πισίνες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στην Ευρώπη.

Υλοποιείται παράλληλα η αναμόρφωση και αναβάθμιση του ολυμπιακού κέντρου αντισφαίρισης, μέσω της μίσθωσης των εγκαταστάσεων, με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση αγώνων επιπέδου ATP Tour. Ο επενδυτικός σχεδιασμός, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει την κατασκευή είκοσι νέων γηπέδων τένις, έξι γηπέδων padel, δύο γηπέδων beach τένις και τεσσάρων γηπέδων μίνι τένις.

Τα έργα αυτά πλαισιώνουν το ευρύτερο σχέδιο για το «ΟΑΚΑ 2.0», το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρου του συγκροτήματος, τη δημιουργία ολυμπιακού πάρκου και τη συντήρηση των δημιουργημάτων του αρχιτέκτονα Santiago Calatrava.

Στο χαρτοφυλάκιο των έργων περιλαμβάνονται ακόμα η κατασκευή τριών τοίχων αναρρίχησης ολυμπιακών προδιαγραφών, ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στο ΟΑΚΑ προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ και η αλλαγή ταρτάν στο κεντρικό στάδιο και στα προπονητήρια του στίβου.

Σε συνεργασία με τη Lamda Development γίνεται επίσης η πλήρης ανακαίνιση του προπονητηρίου της άρσης βαρών και η ανακατασκευή πέντε ξενώνων οι οποίοι θα αποδοθούν στην αθλητική κοινότητα.

Στο πρόγραμμα αξιοποίησης των ολυμπιακών ακινήτων έχει ενταχθεί σειρά παρεμβάσεων για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου του ολυμπιακού χωριού.

Ο σχεδιασμός προβλέπει αποκατάσταση του ανοικτού σταδίου στίβου και των δύο κλειστών γυμναστηρίων και την κατασκευή ενός νέου προπονητηρίου όπου θα μεταφερθούν οι δραστηριότητες των εθνικών ομάδων πάλης, τζούντο και πυγμαχίας. Επιπλέον, θα ανακατασκευαστούν η ανοιχτή πισίνα και τα γήπεδα τένις.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία - Δεν παραδίδει την έδρα του

Πολιτική / Διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία - Δεν παραδίδει την έδρα του

Μόλις μέσα σε δύο λεπτά, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ επικύρωσε τη διαγραφή Σαλμά που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός - «Απαράδεκτο» να με χρησιμοποιεί για να στείλει μήνυμα, είπε ο ίδιος και ξεκαθάρισε πως δεν παραδίδει την έδρα του
LIFO NEWSROOM
Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM