Yeni Safak: Η Τουρκία θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την άλωση της Τριπολιτσάς

Yeni Safak: Η Τουρκία θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την άλωση της Τριπολιτσάς Facebook Twitter
0

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σκοπεύει να προσφύγει η Τουρκία για την άλωση της Τριπολιτσάς που έγινε κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Yeni Safak. 

«Το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50 χιλιάδων Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, παραπέμπεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ο Ιρφάν Τατλίογλου, πρόεδρος της Ένωσης Τουρκμένων του Τουρκικού Κόσμου, δήλωσε ότι έλαβε υποστήριξη από τα κόμματα του Κοινοβουλίου και την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Ο Τατλίογλου δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα «γιορτάζει την 200ή επέτειο της σφαγής ως ημέρα τιμής»: «Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φακέλους και βιβλία, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα αποκαλύψουμε ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία, σφαγή». 

Υπενθυμίζεται πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι «θυμούνται» την άλωση της Τριπολιτσάς.

«Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρος λεκές» ανέφερε σε περσινή ανάρτηση το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM