Περίεργες κινήσεις ρωσικού πλοίου στην Αδριατική -Πλησίασε τον αγωγό TAP

Περίεργες κινήσεις ρωσικού πλοίου στην Αδριατική -Πλησίασε τον αγωγό TAP Facebook Twitter
0

Προκλητικές φέρεται να ήταν οι κινήσεις ρωσικού πλοίου στα στενά του Οτράντο, στην Αδριατική.

Όπως μεταδίδει η Il Messaggero, οι δορυφόροι αποκάλυψαν ότι πλοίο της Μόσχας παρέμενε ακίνητο για ώρες πάνω από ένα ιδιαίτερα στρατηγικό και ευαίσθητο σημείο.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις, που αναφέρουν ανεξάρτητες ιστοσελίδες, το Akademik Pashin αναχώρησε πριν από μια εβδομάδα από το συριακό λιμάνι Τάρτους.

Μετά τη άφιξη στο Οτράντο, το πλοίο σταμάτησε πάνω από το υποβρύχιο καλώδιο OteGlobe, μια σύνδεση οπτικών ινών που συνδέει το Μπάρι με την Ελλάδα και στη συνέχεια, κινήθηκε προς τον σωλήνα του αγωγού TAP.

Το Akademik Pashin είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πλοίο το οποίο χρησιμοποιείται συχνά σε αποστολές κατασκοπείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Il Messaggero, το αντιτορπιλικό του ιταλικού ναυτικού Andrea Dorià προστατεύει την περιοχή.

Αυτές οι «αψιμαχίες» είναι πλέον κοινός τόπος στη Μεσόγειο, όπου ο ρωσικός στόλος έχει γίνει πιο πολυάριθμος και ενεργός τα τελευταία χρόνια. Οι μονάδες των χωρών του ΝΑΤΟ παρακολουθούν προσεκτικά τις κινήσεις των πλοίων της Μόσχας, τα οποία με τη σειρά τους προσέγγιζαν συχνά δυτικά πλοία σε ένα παιχνίδι προκλήσεων.

Όσον αφορά το Tap, το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ενισχύσει την εποπτεία όλων των αγωγών φυσικού αερίου μετά την υπόθεση Nord Stream. Πλοία και μικρά τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια παρακολουθούν τα βασικά σημεία των αγωγών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM