Εντύπωση προκάλεσε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Νταβός της Ελβετίας, η έκπληξη με το ελληνικό παραδοσιακό σουβλάκι, το οποίο μάλιστα πωλείται και σε ιδιαίτερα «αλμυρή» τιμή.
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ η οποία βρέθηκε στο Νταβός της Ελβετίας, το γνωστό μας πιτόγυρο πουλιόταν από ελληνική επιχείρηση. Το κόστος του ελληνικού εδέσματος στην ελβετική πόλη ήταν 19 φράγκα, δηλαδή 19 ευρώ, μιας και η ισοτιμία είναι 1 προς 1.
Το δε κουτί-γεύμα «box», όπως το αποκαλούν, με κρέας, πατάτες, τζατζίκι σε πιο μεγάλη μερίδα, κοστολογείτο στα 23 φράγκα.
«Η εταιρεία έχει έδρα τη Ζυρίχη. Πηγαίνουμε παντού, όπου υπάρχει φεστιβάλ, όπου υπάρχει event, γενικότερα στα πάντα. Είμαστε σε όλη τη χώρα, έχουμε τέσσερα εστιατόρια και 4-5 καντίνες. Στο Νταβός είμαστε για μία βδομάδα. Εδώ, παλεύουμε, ταΐζουμε τον κόσμο και τούς γεμίζουμε την κοιλιά και γεμίζουμε χαρά! Έλληνες και ξένοι τιμούν πολύ τον γύρο μας. Κυρίως είναι Αμερικάνοι, Άγγλοι, Ινδοί, από όλο τον κόσμο. Εμείς ερχόμαστε για πρώτη φορά», είπε ο Έλληνας υπάλληλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Έχουμε, γύρο χοιρινό, γύρο κοτόπουλο, έχουμε χαλούμι και γύρο vegan», ανέφερε εξηγώντας ότι «είναι σαν γύρος, σαν κρέας, αλλά είναι με μπιζέλι και με φάβα».