Μόσχα: «Επικίνδυνη απόφαση» η αποστολή γερμανικών αρμάτων Leopard στην Ουκρανία

Μόσχα: «Επικίνδυνη απόφαση» η αποστολή γερμανικών αρμάτων Leopard στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και οδηγεί τη σύγκρουση «σε ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στη Γερμανία, Σεργκέι Νετσάεφ.

«Αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση φέρνει τη σύγκρουση σε ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης και έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την απροθυμία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Νετσάεφ. 

«Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά. Για άλλη μια φορά, βλέπουμε ότι, όπως ακριβώς και οι στενοί εταίροι της, η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται για μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση. Στοχεύει στη μόνιμη κλιμάκωσή και την απεριόριστη παροχή στο καθεστώς του Κιέβου με όλο και περισσότερα θανατηφόρα όπλα. Οι "κόκκινες γραμμές" ανήκουν στο παρελθόν», πρόσθεσε. 

Στη συνέχεια ο Νετσάεφ αναφέρθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία «έχει ξεχάσει τον δύσκολο δρόμο της μεταπολεμικής συμφιλίωσης μεταξύ Ρώσων και Γερμανών»

«Τα άρματα μάχης με τον γερμανικό σταυρό θα σταλούν και πάλι στο "ανατολικό μέτωπο", γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στον θάνατο όχι μόνο των Ρώσων στρατιωτών, αλλά και του άμαχου πληθυσμού», πρόσθεσε. 

Ο Νετσάεφ δήλωσε ότι η απόφαση του Βερολίνου λαμβάνεται καθώς γιορτάζεται η 80ή επέτειος από το τέλος της πολιορκίας του Λένινγκραντ. Η απόφαση «καταστρέφει κάθε εναπομείνασα αμοιβαία εμπιστοσύνη, προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στις ρωσογερμανικές σχέσεις που βρίσκονται ήδη σε οικτρή κατάσταση και θέτει εν αμφιβόλω τη δυνατότητα εξομάλυνσής τους στο εγγύς μέλλον», εκτίμησε ο διπλωμάτης. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM