Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στον Ισημερινό: Νεκροί και καταρρεύσεις κτηρίων - Εικόνες καταστροφής

Σεισμός 6,8 στον Ισημερινό: Νεκροί και πολλές υλικές ζημιές - Εικόνες καταστροφής Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί μετά από ισχυρό σεισμό 6,8 βαθμών στον Ισημερινό και το βόρειο Περού. Πολλά κτήρια έχουν υποστεί ζημιές.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και «να ενημερώνονται από επίσημες πηγές».

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) μέτρησε τον σεισμό στα 6,8 Ρίχτερ, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο 6,7R. Το εστιακό βάθος ήταν 66,4 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την πόλη Μπαλάο, στην επαρχία Γκάγιας.

Μετά τον αρχικό σεισμό σημειώθηκαν δύο μικρότεροι μετασεισμοί.

Νεκροί και υλικές ζημιές

Η Γραμματεία Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας τοίχος κατέρρευσε και καταπλάκωσε ένα όχημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος στην πόλη Κουένκα. Στην κοινότητα Ματσάλα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλά κτήρια κατέρρευσαν, ενώ πολλά χωριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ζημιές αναφέρθηκαν και σε άλλες επαρχίες, όπως σε ένα σουπερμάρκετ όπου κατέρρευσε ένας τοίχος.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador διέκοψε τις δραστηριότητές της και εκκένωσε πολλές εγκαταστάσεις της, για προληπτικούς λόγους.

«Φοβηθήκαμε πολύ»

«Όλοι τρέξαμε έξω στον δρόμο… φοβηθήκαμε πολύ», είπε ο Ερνέστο Αλβαράδο, ένας κάτοικος της Ίσλα Πούνια, ενός νησιού κοντά στο επίκεντρο του σεισμού όπου ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν.

Στο Περού, ο σεισμός έγινε αισθητός στις βόρειες επαρχίες αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM