Ινδία: Αποκεφάλισαν γυναίκα σε ναό, για θυσία- 5 συλλήψεις

Ινδία: Αποκεφάλισαν γυναίκα σε ναό, για θυσία- 5 συλλήψεις Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε πέντε άνδρες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν ανθρωποθυσία δολοφονώντας μια γυναίκα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον εντοπισμό του ακέφαλου πτώματός της σε ινδουιστικό ναό.

Η 64χρονη Σάντι Σόου δολοφονήθηκε και αποκεφαλίστηκε με ματσέτα το 2019, μετά την επίσκεψή της σε ναό στην πόλη Γκουγουαχάτι. Μόλις τον Ιανουάριο αναγνωρίστηκε η σορός της και έπειτα από τον νέο γύρο ερευνών εντοπίστηκαν τα άτομα που φέρεται να διέπραξαν το έγκλημα. 

«Οι πέντε σχεδίασαν τη δολοφονία της γυναίκας. Συνολικά 12 άτομα συμμετείχαν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκουγουαχάτι, Ντιγκάντα Μπάρα.

Δολοφονία για να «ηρεμήσει» η ψυχή νεκρού

Ο φερόμενος εγκέφαλος, ο 52χρονος Πραντέπ Πάτακ, ενορχήστρωσε τη δολοφονία, ως μέρος θρησκευτικού τελετουργικού, που πραγματοποιήθηκε για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του αδελφού του. «Ο κατηγορούμενος προφανώς πίστευε πως η θυσία θα ηρεμήσει την ψυχή του νεκρού», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. 

Οι συλλήψεις των πέντε έγιναν από τις 25 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, ενώ η αστυνομία αναζητά τους άλλους επτά που συμμετείχαν στη δολοφονία της Σάντι Σόου. 

Από το 2014 έως το 2021 καταγράφηκαν 103 ανθρωποθυσίες στην Ινδία. Συνήθως, τέτοια εγκλήματα διαπράττονται για δήθεν εξευμενισμό θεοτήτων και συμβαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου πολλοί πιστεύουν στη μαγεία. 

Όμως, πέρυσι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Νέο Δελχί, κατηγορούμενοι ότι δολοφόνησαν ένα εξάχρονο αγόρι. Αμφότεροι είπαν στην αστυνομία πως σκότωσαν το παιδί ως θυσία στον θεό Σίβα, για να πλουτίσουν. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM