Καινούριο κοσμηματοπωλείο «Μη Μαδάς τη Μαργαρίτα» στη Σβώλου

Καινούριο κοσμηματοπωλείο «Μη Μαδάς τη Μαργαρίτα» στη Σβώλου

Μετά από μία δεκαετία στην Ιουστινιανού της Θεσσαλονίκης και ένα πολύ δυναμικό e-shop, το αγαπημένο κοσμηματοπωλείο αποκτά ένα ακόμη σπίτι, γράφοντας την ιστορία του.

ADVERTORIAL

 

«Δεν αντιμετωπίζουμε τους πελάτες ως πελάτες, αλλά ως επισκέπτες ή και καλούς φίλους. Δεν φεύγεις από το “Μη μαδάς” με σκουλαρίκια που δε σου πηγαίνουν καταπληκτικά, ή με κάποιο δαχτυλίδι με πέτρα που δε μιλάει στην καρδιά σου. Οι πελάτες μας είναι πιστοί και επιστρέφουν με αγάπη ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια».

 

Η Μαργαρίτα Τζιμίκα και η Μαργαρίτα Τσιουμάκα γνωρίστηκαν ως πρωτοετείς συμφοιτήτριες στο τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ξαναβρέθηκαν τυχαία μερικά χρόνια αργότερα σε σχολή αργυροχρυσοχοΐας. Από τότε όχι μόνο δεν χώρισαν ποτέ, αλλά το 2011 αποφάσισαν να ανοίξουν το αγαπημένο τους εργαστήριο και πρώτο τους κατάστημα στην οδό Ιουστινιανού της Θεσσαλονίκης.

 

Καινούριο κοσμηματοπωλείο «Μη Μαδάς τη Μαργαρίτα» στη Σβώλου

 

Τι σημαίνει όμως η ονομασία του brand τους;

«“Μη Μαδάς τη Μαργαρίτα” σημαίνει μη ψάχνεις αλλού γιατί οι απαντήσεις είναι μέσα σου», εξηγεί η Μαργαρίτα Τζιμίκα. «Σημαίνει επίσης πίστεψε στον εαυτό σου και στον μοναδικό τρόπο που έχεις για να κάνεις κάθε μέρα τον κόσμο λίγο καλύτερο. Το κόσμημα είναι αντικείμενο τέχνης, τρόπος έκφρασης, παιχνίδι που είτε το κατασκευάζουμε, είτε το φοράμε».

 

Οι δημιουργικές ημέρες των δύο φιλενάδων και συνεργάτιδων περιλαμβάνουν «φλόγιστρο, σέγα, λίμα, ασημό-σκονη, χρυσό-σκονη, μαύρα χέρια, βρώμικες ποδιές, πολλή συζήτηση, μεγάλες κούπες με τσάι από βότανα, vegan cakes και γυναικείες jazz φωνές». Αυτά συνοδεύουν και σμιλεύουν την έμπνευσή τους που, όπως μας λένε, είναι μία πηγή με αποθέματα που ανανεώνονται καθημερινά.

 

«Η έμπνευση βρίσκεται παντού γύρω μας», περιγράφουν. «Όταν μιλάμε με τους φίλους μας ή με ανθρώπους περαστικούς, όταν βλέπουμε όνειρα, όταν κολυμπάμε ή όταν ταξιδεύουμε, όταν διαβάζουμε ή όταν περπατάμε στην πόλη».

 

«Η αισθητική μας χαρακτηρίζεται από λιτότητα, καθαρές γραμμές και το παιχνίδι ανάμεσα στο αυστηρό και το ανάλαφρο σε διάφορες κάθε φορά αναλογίες», συνεχίζουν. «Δουλεύουμε αποκλειστικά με χρυσό, ασήμι και φυσικές ορυκτές πέτρες, πολύτιμες και ημιπολύτιμες όπως brilliant, ακουαμαρίνες, τουρμαλίνες και άλλες που διαλέγουμε κάθε φορά για τα υπέροχα χρώματά τους. Ο χρυσός είναι ζεστός, πολύτιμος και διαχρονικός. Με αυτόν μας αρέσει να κατασκευάζουμε τα πιο αγαπημένα μας κομμάτια, όπως και πολλά από τα custom».

 

Καινούριο κοσμηματοπωλείο «Μη Μαδάς τη Μαργαρίτα» στη Σβώλου

 

Μιλώντας για custom δημιουργίες, αυτή είναι μία διαδικασία που ενθουσιάζει τις σχεδιάστριες.

«Οι ειδικές κατασκευές μάς φέρνουν συχνά πιο κοντά στους ανθρώπους για τους οποίους κατασκευάζουμε τα κομμάτια αυτά, καθώς με αφορμή τον custom σχεδιασμό πολλές φορές οι πελάτες μοιράζονται μαζί μας ιστορίες ή αναμνήσεις», αφηγούνται. «Πολλές φορές μια custom παραγγελία αποτελεί μια πρόκληση, είτε σχεδιαστική, είτε κατασκευαστική, και εμάς μας αρέσει η κάθε μέρα στο εργαστήριο να είναι διαφορετική, με ένα διαφορετικό κομμάτι πάνω στον πάγκο μας».

 

Η πιο παράξενη παραγγελία που τους έχουν ζητήσει;

«Κατασκευάσαμε ένα βραχιόλι για κάποιον πελάτη μας, μέσα στο οποίο τοποθετήθηκε στάχτη ενός δικού του αγαπημένου προσώπου που είχε φύγει από τη ζωή. Τα remembrance ή αλλιώς memorial jewelry είναι μια κατηγορία κοσμημάτων που δεν συνηθίζονται στην Ελλάδα. Για μας ήταν πρόκληση, αλλά και εξαιρετική τιμή για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν».

 

Εκτός από δικά του κοσμήματα, το «Μη Μαδάς τη Μαργαρίτα» φιλοξενεί και άλλους  designers στα φυσικά του καταστήματα. Η επιλογή τους γίνεται πάντα με γνώμονα την ψυχή, την αυθεντικότητα και την κοσμοθεωρία τους.

 

Ποιο είναι όμως το δικό τους σήμα κατατεθέν;

«Τα σκουλαρίκια Cheshire από τη σειρά Wonderland, εμπνευσμένα από το χαμόγελο της ομώνυμης γάτας από την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων , η σειρά Trapeze με τις υπέροχες πέτρες και τις γεωμετρίες, αλλά και τα αγαπημένα #getmymessage - τα βραχιόλια και κολιέ με διάφορα motto που έχουν αγαπηθεί πάρα πολύ. Υπάρχει μια “μυστική αδελφότητα” ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που φοράει τα μηνύματά μας ή τα δικά τους custom μηνύματα χαραγμένα σε χρυσό», απαντούν.

 

Σε ένα από τα #getmymessage κιόλας χωράει ολόκληρη η φιλοσοφία του «Μη Μαδάς τη Μαργαρίτα»

 

«Το Shine Your Light, μία φράση από τη σειρά #getmymessage, θέλει να μας θυμίζει ότι καθένας και καθεμία από εμάς έχει ένα εσωτερικό μοναδικό φως που δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ας το αφήνουμε λοιπόν να λάμψει κάνοντας τον κόσμο πιο φωτεινό!».

 

Και πώς δουλεύουν κάθε συλλογή;

 

«Κάθε νέα συλλογή είναι μία δημιουργική τρέλα μέχρι να ολοκληρωθεί, που απλώνεται σε όλους τους πάγκους, όλα τα γραφεία και τα συρτάρια του εργαστηρίου. Ακόμη και στα σπίτια μας!», αναλύουν.

 

«Διαλέγουμε λοιπόν ένα θέμα και αρχίζουμε με εξαντλητικό brainstorming - σίγουρα διαφωνίες - προχωράμε στις πρώτες δοκιμές με κομμάτια χαρτιού και ασημιού, και πρόβες με μεγάλη επιμονή στο κατασκευαστικό κομμάτι. Συνήθως απομακρυνόμαστε για λίγο από το project και ξαναγυρίζουμε μετά από κάποιες μέρες με πιο καθαρό μάτι μέχρι να βρούμε τις τελικές φόρμες. Πάντα καταλήγουμε πολύ μακριά από εκεί που ξεκινήσαμε και το μεγαλύτερό μας πρόβλημα, ειλικρινά, είναι ότι δεν μπορούμε να βάλουμε μια τελεία».

 

Καινούριο κοσμηματοπωλείο «Μη Μαδάς τη Μαργαρίτα» στη Σβώλου

 

Όσο για τη νέα τους συλλογή, αυτή είναι ένα μεγάλο μωσαϊκό από σχήματα και ανάγλυφα.

«Ξεχωρίζουμε σε αυτή ο Giza party ,ένα εντυπωσιακό super elegant κολιέ  που μας αρέσει ακόμη περισσότερο γιατί είναι πολυμορφικό και φοριέται με διάφορους τρόπους. Επίσης ένα  σκουλαρίκια Malta που τα αγαπήσαμε γιατί τα εμπνευστήκαμε ξαφνικά, ενώ είχαμε ολοκληρώσει το σχεδιασμό της συλλογής και δεν μπορούσαμε να τα αφήσουμε εκτός. Είναι το μικρό παιδί της collection και το πιο αγαπημένο».

 

Πριν τις αποχαιρετήσουμε, τους ζητάμε να μας πουν περισσότερα για το δεύτερο φυσικό κατάστημα που άνοιξαν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην οδό Σβώλου 18. Τι σημαίνει για εκείνες και τι θα βρίσκουμε εκεί;

 

«Βρίσκουμε τις γνωστές και αγαπημένες μας συλλογές ανανεωμένες, ξεχωριστά και μοναδικά κομμάτια από τη fine collection όπως υπέροχα χρυσά δαχτυλίδια με πέτρες και διαφορετικά μονόπετρα, την καινούργια μας συλλογή πάνω στην οποία δουλεύουμε όλο το χειμώνα.

 

«Τώρα, το τι σημαίνει; Καταρχάς ότι έχουμε πάρει πάρα πολλή αγάπη όλα αυτά τα χρόνια από τον κόσμο που εκτιμάει τη δουλειά μας και αναγνωρίζει την αξία των χειροποίητων κομματιών. Μετατρέποντας όλη αυτή την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη σε ενέργεια, πάμε παρακάτω και αρχίζουμε ένα νέο ταξίδι με το καινούργιο “Μη Μαδάς” στον ωραιότερο ίσως αυτή τη στιγμή δρόμο της Θεσσαλονίκης. Κάθε νέο ξεκίνημα έχει γοητεία, καρδιοχτύπι, φέρνει νέους ανθρώπους στο δρόμο μας κι αφού η επαφή με τους ανθρώπους είναι αυτό που αγαπάμε στη δουλειά μας είμαστε ενθουσιασμένες».

 

Info: https://mimadastimargarita.gr/

 

Στυλ & Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon