Bullying στο Αρσάκειο: Ευθύνες γονέων και του σχολείου θα αναζητήσει η οικογένεια του 15χρονου

Bullying στο Αρσάκειο: Ευθύνες γονέων και του σχολείου θα αναζητήσει η οικογένεια του 15χρονου Facebook Twitter
0

Ευθύνες στους γονείς και το σχολικό περιβάλλον θα αναζητήσει η οικογένεια του 15χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα bullying στο Αρσάκειο. 

Οι ευθύνες θα αναζητηθούν στο εποπτικό περιβάλλον, τόσο σε ό,τι αφορά στους ανήλικους φερόμενους δράστες, όσο και το Αρσάκειο, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, ο οποίος υπέστη bullying

«Η συγγνώμη του σχολείου και τυχόν διοικητικά μέτρα που θα λάβει το σχολείο δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, καθώς διακρίνω ότι έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα, όχι μόνο από τους ανήλικους φερόμενους δράστες - που παρεμπιπτόντως δεν θα έχουν μεταχείριση σκληρού δικονομικού ποινικού καταναγκασμού, καθώς οι πιο πολλοί δεν έχουν κλείσει τα 15 έτη, και το δικαστήριο ανηλίκων επιβάλλει μόνο κάποια αναμορφωτικά μέτρα που είναι επισκέψεις σε κοινωνικό λειτουργό ή παιδοψυχολόγο», δήλωσε αρχικά ο Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αναζητηθεί η ποινική ευθύνη και να διωχθούν οι επόπτες των ανηλίκων, το εποπτικό περιβάλλον που αφορά είτε γονείς και κηδεμόνες, αλλά κυρίως το εποπτικό περιβάλλον που αφορά στο περιβάλλον του σχολείου», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος bullying. 

«Ευθύνες θα αναζητηθούν σε γονείς, κηδεμόνες και το εποπτικό περιβάλλον του σχολείου, που σημαίνει διεύθυνση και καθηγητές», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Σπύρος Δημητρίου. «Το σχολείο δεν λειτουργεί αυθαίρετα, μέσα από κανονισμούς εγγυάται και οφείλει να παρέχει ασφάλεια κατά την παραμονή των μαθητών εκεί», επεσήμανε ο δικηγόρος. 

Bullying στο Αρσάκειο: Η ερώτηση της διευθύντριας προς τους μαθητές 

Στις δηλώσεις του, ο δικηγόρος αναφέρθηκε και σε περιστατικό που σύμφωνα με τον ίδιο συνέβη προχθές, όταν η διευθύντρια του Γυμνασίου ρώτησε τα παιδιά αν φοβούνται. Ο 15χρονος που έπεσε θύμα bullying, απάντησε πως φοβάται. 

«Προχθές η διευθύντρια του Γυμνασίου κάλεσε όλα τα παιδιά και ιδιαιτέρως απορημένη τα ρώτησε με υποβολιμαίο τρόπο “μα γιατί φοβάστε” και ζήτησε να σηκώσει το χέρι όποιο παιδί φοβάται στο σχολείο. Κανένα παιδί δεν αντέδρασε γιατί ήταν φοβικός ο τρόπος που το απηύθυνε. Μετά απευθύνθηκε στο παιδί που υπερασπίζομαι και το ρώτησε “εσύ φοβάσαι;”. Απάντησε “φυσικά και φοβάμαι” και του λέει “για ποιο λόγο φοβάσαι, έχεις παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού”. Λες και ο βασανισμός αυτού του παιδιού θα περάσει, θα επουλωθεί το τραύμα. επειδή παρακολούθησε σεμινάριο σχολικού εκφοβισμού», δήλωσε ο δικηγόρος. 

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Σπύρος Δημητρίου έθεσε και ένα ερώτημα: «Σε ένα σχολείο που είναι παράλληλα και επιχείρηση και φοιτούν παιδιά γόνοι οικογενειών όχι τυχαίων, θεωρείτε ότι είναι πολύ εύκολο για έναν καθηγητή να επιπλήξει και να τιμωρήσει πειθαρχικά ένα παιδί;», ανέφερε. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Ελλάδα / Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί που συνεργάστηκαν στενά με τον πρώην πρωθυπουργό επιχειρούν μια αποτίμηση της παρακαταθήκης που άφησε ως μία απ’ τις πιο σημαντικές και πολύπλευρες πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ