Ανακαλύφθηκε είδος βλεννόρροιας ανθεκτικής στα αντιβιοτικά

Ανακαλύφθηκε είδος βλεννόρροιας ανθεκτικής στα αντιβιοτικά Facebook Twitter
0

To νέο είδος της σεξουαλικά μεταδιδόμενης ασθένειας λέγεται HO41 και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα ως τώρα διαδεδομένα αντιβιωτικά για βλεννόρροια, αναγκάζοντας τους γιατρούς να δίνουν φάρμακα που ως τώρα δεν έχουν δοκιμαστεί γι'αυτή την αρρώστια.

Ο Magnus Unemo του σουηδικού εργαστηρίου που ανακάλυψε το νέο είδος μαζί με συναδέλφους από την Ιαπωνία με δείγματα από το Κιότα, περιέγραψε την κατάσταση ως "ανησυχητική" και "προβλέψιμη".

"Από το 1940, που τα αντιβιοτικά είναι η στάνταρ αντιμετώπιση για τη βλεννόρροια, το μικρόβιο έχει αναπτύξει ιδιαίτερη ικανότητα στο να αναπτύσσει μηχανισμούς αντίστασης σε όλα τα φάρμακα".

Η βλεννόρροια (συνώνυμο: γονόρροια) είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται στη μόλυνση από ένα μικρόβιο, τη Neisseria gonorrheae.

Βρετανοί επιστήμονες είπαν πέρυσι ότι υπάρχει φόβος να γίνει αυτή η αρρώστια επιδημία μετά από αυξανόμενα κρούσματα που δεν ανταποκρινόταν στα κοινά αντιβιοτικά στο Χονγκ Κονγκ, στην Κίνα, στην Αυστραλία και σε άλλα τμήματα της Ασίας.

Οι ειδικοί λένε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης -εκτός από την δημιουργία ενός νέου φαρμάκου- είναι ο συνδυασμός δύο ή περισσότερων αντιβιοτικών ταυτόχρονα.

Από το Reuters

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ