Δίκη Πισπιρίγκου: «Η μητέρα ήταν αναστατωμένη όταν αποσωληνώθηκε η Τζωρτζίνα» - Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η μητέρα δεν ήταν χαρούμενη όταν αποσωληνώθηκε η Τζωρτζίνα» - Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC / Αρχείου
0

Στην όλη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και στις αντιδράσεις της όσο η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, εστίασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν νοσηλεύτριες της Παιδιατρικής κλινικής στο Ρίο. Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν σε «ασυνήθιστες» αντιδράσεις της μητέρας η οποία είχε ήδη χάσει δύο παιδιά, γεγονός που, κατά τις νοσηλεύτριες, έκανε ακόμη πιο έντονη της όλη συμπεριφορά της 34χρονης.

«Ψυχρή, ψύχραιμη, αποστασιοποιημένη, χωρίς να βγάζει ούτε ένα δάκρυ από τα μάτια της»  είναι οι περιγραφές που χρησιμοποίησαν στις καταθέσεις τους οι νοσηλεύτριες, οι οποίες ανέφεραν πως στο νοσοκομείο ακουγόταν για το «Σύνδρομο Μινχάουζεν».

Η κα Πηνελόπη Φιφή που ήταν δίπλα στο παιδί στη διάρκεια ολόκληρης της νοσηλεία του στο Ρίο περιέγραψε πως τη μεγαλύτερη εντύπωση της έκανε η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν η Τζωρτζίνα αποσωληνώθηκε μετά από περίπου δέκα ημέρες στη ΜΕΘ όπου εισήχθη μετά την ανακοπή.

«Στο στάδιο της αποσωλήνωσης είδα μια περίεργη συμπεριφορά της μητέρας. Σε αυτό το στάδιο βάζουμε τους γονείς μέσα να δουν το παιδί τους. Είναι σημαντικό να νιώσει ασφάλεια το παιδί και θέλουμε να δούμε και τις αντιδράσεις του παιδιού. Αν αντιλαμβάνεται, αν απαντά στα ερεθίσματα. Είδα αναστατωμένη τη μητέρα. Η μητέρα ήταν εμφανώς αγχωμένη. Δηλαδή σε αυτή τη φάση περιμένουμε να δούμε τη χαρά. Είναι μια νίκη να αναπνέει το παιδί μόνο του. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Η μητέρα δεν εστίαζε στο παιδί. Κοιτούσε τις αντιδράσεις τις δικές μας. Μετά πλησίασε λίγο την Τζωρτζίνα και της μίλησε, αλλά όχι αυτό που θα περίμενα», ανέφερε η μάρτυρας που δέχθηκε ερωτήσεις από την πρόεδρο ώστε να αποσαφηνιστούν όσα περιέγραψε.

  • Πρόεδρος: Μήπως ήταν αγωνία για την έκβαση της αποσωλήνωσης;
  • Μάρτυρας: Δεν ήταν αυτή η αγωνία. Δεν εστίαζε στο παιδί. Δεν κοίταζε το παιδί της.
  • Πρόεδρος: Μήπως φοβόταν;
  • Μάρτυρας: Μπορεί να υπάρχει φόβος στους γονείς, αλλά ρωτάνε. Λένε «μπορώ να το ακουμπήσω;». Εδώ της είπαμε εμείς να κάνει πράγματα. Περισσότερο μιλούσε ο πατέρας. Η μητέρα ψέλλισε ένα «Τζωρτζίνα μου». Εμένα μου έκανε φοβερά μεγάλη εντύπωση. Το ανέφερα και στον κ. Ηλιάδη. Η μητέρα κοίταζε εμένα, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Ο γονιός κοιτάζει το παιδί του, του μιλάει. Δεν έχω δει ξανά τέτοια αντίδραση.

Παράλληλα, η νοσηλεύτρια τόνισε πως το κοριτσάκι μετά την αποσωλήνωση του είχε αντίληψη και πως αντιδρούσε σε ερεθίσματα με τα μάτια.

Όπως ανέφερε, η Τζωρτζίνα έβλεπε παιδικά στο τάμπλετ «και ξεκαρδιζόταν στα γέλια». Το ίδιο κατέθεσε και η συνάδελφος της κας Φιφή, Μαρία Σκιαδαρέση η οποία ανέφερε πως το κοριτσάκι επειδή είχε καλή σχέση με τον φυσιοθεραπευτή της, χαμογελούσε όταν επρόκειτο να κάνει φυσιοθεραπεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

Ελλάδα / Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

«Ευχόμαστε να είναι ο κύριος σεισμός, διότι έχει επίκεντρο στην λίμνη Τριχωνίδα κάτω από το Θέρμο, που είχε προκαλέσει τις μεγάλες ζημιές η σεισμική δόνηση τον Απρίλιο του 2007» τόνισε
LIFO NEWSROOM
Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Ελλάδα / Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Η Μεσίνα στην Ιταλία ήταν το πιο πολυσύχναστο επιβατικό λιμάνι της Ε.Ε., με 11,3 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ακολουθούν το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια στην Ιταλία με 11,1 εκατομμύρια επιβάτες και ο Πειραιάς με 9,6 εκατομμύρια
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Φιλόλογος έμαθε σε μαθητές το τραγούδι «Ω έλατο» στη νοηματική

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Φιλόλογος έμαθε σε μαθητές το τραγούδι «Ω έλατο» στη νοηματική

«Μέσα από αυτή τη δράση, αναδείξαμε την ομορφιά και τη δύναμη της νοηματικής γλώσσας, δίνοντας στα παιδιά ένα ακόμη εργαλείο έκφρασης και επικοινωνίας», σημειώνει ο εκπαιδευτικός
LIFO NEWSROOM