ADVERTORIAL

Περνώντας έξω από τα γραφεία της Kaizen Gaming στο Μαρούσι, το εντυπωσιακό Kaizen Campus, η λέξη «υπερσύγχρονο» ήταν η πρώτη που πέρασε από το μυαλό μας και όχι άδικα. Campus κανονικό, απέραντο με μια υπέροχη καλαισθησία, χώρους διαμορφωμένους πάνω στα στα στάνταρ των workplaces του μέλλοντος αλλά πάνω από όλα με μια ξεχωριστή ενέργεια να διέπει το «σύμπαν» του, λες και είναι χτισμένο όχι απλά για να βγαίνει η δουλειά αλλά για να κάνει τον εργαζόμενο να χαίρεται που πηγαίνει εκεί. 

 

 

 

Η Kaizen Gaming, η εταιρία που σύστησε το Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο πριν από μία ενδεκαετία, όσο περνάει ο καιρός όλο και δυναμώνει σε πολλαπλούς τομείς έχοντας ως βάση πάντα τον ανθρώπινο παράγοντα, σεβόμενη όσο τίποτα την προσωπικότητα του εκάστοτε εργαζόμενου. Κάπως έτσι προέκυψε και το εντυπωσιακό Kaizen Campus το οποίο εγκαινιάστηκε το 2023 αποτελώντας ένα μέρος που φιλοξενεί άνετα πάνω από 750 εργαζόμενους, τους λεγόμενους Kaizeners, με 22 αίθουσες και αρκετούς ακόμα χώρους για να περνούν όμορφα την ώρα της εργασίας και του διαλείμματος. Η Kaizen Gaming  άλλωστε έχει να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί έναν εργασιακό χώρο-μαγνήτη, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με την ανάδειξή της ως Great Place to Work στην Ελλάδα (στην οποία βρίσκεται στο top5 των Best Workplaces), την Πορτογαλία (νο.2 στο ranking των Best Workplaces), τη Ρουμανία και την Βουλγαρία να αποτελεί μεγάλο επίτευγμα και ταυτόχρονα σημαντικό «καύσιμο» για να συνεχίζει να αγγίζει την κορυφή.

 

 

Γραφεία που σε εμπνέουν

«Μην κρίνεις τίποτα από το περιτύλιγμα» που λέει ο σοφός λαός μας, κάτι που στην περίπτωση του Kaizen Campus ισχύει μεν, όμως από την ανάποδη. Σαφώς και εντυπωσιάζεσαι από την εξωτερική αρχιτεκτονική και το χώρο, καθώς περιπλανιέσαι στα γραφεία ωστόσο καταλαβαίνεις τι θα πει inspiring work environment.

Ένα workplace διασκεδαστικό, αυτός ο αρχιτεκτονικός «λουκουμάς» λόγω του κυκλικού σχεδιασμού, είναι φτιαγμένος πάνω σε σύγχρονα εργασιακά πρότυπα, με γραφεία ανοιχτά τα οποία όμως σε προτρέπουν να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό, αλλά και να μπορείς να λες και παραπάνω από μια καλημέρα στους συναδέλφους που σε περιβάλλουν.  

Οι αίθουσες εργασίας είναι τύπου open space planning το οποίο παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ολοένα και περισσότερη συνεργασία μεταξύ των μελών κάθε τμήματος, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την καινοτομία και την παραγωγή ιδεών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σημαντικό ρόλο παίζουν πάντα και τα earth χρώματα τα οποία δημιουργούν μια home feeling οικειότητα που ωθεί το μυαλό του εκάστοτε Kaizener να αισθάνεται ακόμα πιο άνετα λες και είναι σπίτι του.

Και αν πάλι θέλει να απομονωθεί πριν ορμήσει πάλι στον κυκεώνα της συνεργασίας, υπάρχουν και ειδικά quiet rooms (σαν βιβλιοθήκη) αλλά και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για να privacy ή ακόμα και meetings.

 

 

Best Workplace με αιτία

Όπως αναφέραμε παραπάνω, κάθε Kaizener έχει το προνόμιο να αισθάνεται σαν στο σπίτι του, σε βαθμό που δεν θέλει να φύγει από το γραφείο κάτι που οφείλεται σαφώς και στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Campus, όπου κάθε αίθουσα δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους συνεχή και εύκολη πρόσβαση σε νερό και πολλές μικρές κουζίνες για ετοιμασία φαγητού, καφέ ή σνακ, εσωτερικοί κήποι, ταράτσες, πράσινο, ήλιος, φυσικό φως, playrooms, χώρους συνάθροισης, εστίασης, κοινωνικοποίησης και διαφόρων happenings. Εμείς πάντως πρώτη φορά βλέπουμε meetings να πραγματοποιούνται μέσω βόλτας γύρω από το Campus ή στους χώρους διασκέδασης να υπάρχει cinema και playroom με τοίχο αναρρίχησης.

Το Kaizen Campus δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και είναι ένα από τα λίγα κτίρια της Αθήνας που αναμένεται να πιστοποιηθούν με Leed® GOLD (Leadership in Energy & Environmental Design), το παγκόσμιο σύστημα πιστοποίησης αειφόρων κτιρίων.

 

 

Το θέμα είναι ωστόσο ότι τα παραπάνω συμπεράσματα περί εργασιακού χώρου-ονείρου δεν τα βγάζουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρίας, αλλά μελετητές βασιζόμενοι σε έρευνα και αξιολόγηση μέσω του οργανισμού Great Place to Work πάνω σε ανώνυμες απαντήσεις των ίδιων των Kaizeners.

Στοιχεία όπως ότι το 95% των εργαζομένων (από συνολικά 1200 άτομα) δήλωσε ότι από την πρώτη μέρα νιώθουν ευπρόσδεκτοι, ότι πάνω από το 93% έχουν ίση μεταχείριση ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις και ότι 89% μπορεί να είναι ο εαυτός του στο χώρο εργασίας, δημιουργούν την εντύπωση ότι κάτι γίνεται σωστά στην Kaizen Gaming σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.

Σαφώς και για να πηγαίνει καλά μια εταιρεία χρειάζεται να πετυχαίνει τους στόχους της, ωστόσο για να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο objective χρειάζεται και η κάθε ομάδα να είναι φορτισμένη με όρεξη και ενέργεια για να κάνει το βήμα παραπάνω. Για αυτό λοιπόν και στην Kaizen Gaming επιχειρούν να ανακαλύπτουν νέα ταλέντα στο κομμάτι της τεχνολογίας, ακόμα και αν χρειάστηκε να επαναπατρίσει Έλληνες που εργάζονταν σε κορυφαίες τεχνολογικές εταιρίες του εξωτερικού μέσω του προγράμματος «Try this at home».

 

 

 

 

Με δεδομένο ότι η εταιρεία προσλαμβάνει κάθε μήνα από 120 νέους Kaizeners παγκοσμίως και πάνω από 1.000 συνολικά για το 2023 έχοντας στόχο μέσα στο 2024 το σύνολο των εργαζομένων να φτάσει τις 3.000 - από το Customer Services ως το Tech και το Business - καταλαβαίνει κανείς ότι ο πήχης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Με βάση ωστόσο αυτά που είδαμε έξω και μέσα από το Campus στο Μαρούσι, θα λέγαμε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα πολλαπλασιαστούν οι προσλήψεις, όπως και οι αμέτρητες καινοτομίες που προκύπτουν καθημερινά στο Workplace to Be της Kaizen Gaming.