Εκλογές Τουρκία: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Μουαρέμ Ιντζέ - Πληροφορίες για «απειλές με ροζ βίντεο»

Εκλογές Τουρκία: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Μουαρέμ Ιντζέ - Πληροφορίες για «απειλές με ροζ βίντεο» Facebook Twitter
0

Αποσύρθηκε ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, Μουαρέμ Ιντζέ, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες.

Σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, τρεις μέρες πριν από το στήσιμο των καλπών στην Τουρκία.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων.Πολλά στελέχη του κόμματος έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες ανησυχώντας ότι η υποψηφιότητα του Μουαρέμ Ιντζέ ενδεχομένως θα εμποδίσει τον βασικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι η υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κλιτσντάρογλου συμμαχία της αντιπολίτευσης «θα ρίξει το φταίξιμο επάνω του», αν χάσει απέναντι στον Ερντογάν.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες πληροφορίες πως δεχόταν πιέσεις να αποσυρθεί, αλλά και απειλές μέσω Twitter με ροζ βίντεο. Ειδικότερα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, φαίνεται ότι τον απειλούσαν ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ υπήρξε το 2018 ο προεδρικός υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) που ηττήθηκε από τον Ερντογάν. Τον Μάιο 2021 ίδρυσε το κόμμα Memleket.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM