Ντουμπάι: Γιατί ένα άδειο οικόπεδο με άμμο πουλήθηκε για 34 εκατ. $

Ντουμπάι: Γιατί ένα άδειο οικόπεδο με άμμο πουλήθηκε για 34 εκατ. $ Facebook Twitter
Φωτ.: Knight Frank (CNN)
0

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει με 34 εκατομμύρια δολάρια, αλλά όπως φαίνεται κάποιος επέλεξε με αυτό το αστρονομικό ποσό να αγοράσει ένα οικόπεδο με άμμο στο Ντουμπάι.

Πρόκειται για ένα άδειο οικόπεδο στο τεχνητό πολυτελές νησί Jumeirah Bay Island, του οποίου η τιμή πώλησης ξεπερνά πρωτοκλασάτες περιοχές σε όλο τον κόσμο.  

Το μέγεθός του φτάνει περίπου τα 24.500 τετραγωνικά μέτρα και πωλήθηκε από τον Ουμάρ Καμάνι, έναν Βρετανό επιχειρηματία και συνιδρυτή της εταιρείας μόδας PrettyLittleThing. Το οικόπεδο εξαγοράστηκε με κέρδος 242% σε σχέση με την αρχική τιμή αγοράς του, που κυμαινόταν λίγο κάτω από 10 εκατομμύρια δολάρια, το 2021.

Ντουμπάι: Γιατί ένα άδειο οικόπεδο με άμμο πουλήθηκε για 34 εκατ. $ Facebook Twitter
Το τεχνητό πολυτελές νησί Jumeirah Bay Island όπου βρίσκεται το οικόπεδο.

Μέχρι σήμερα, η ταυτότητα του αγοραστή παραμένει άγνωστη. Σε κάθε περίπτωση, τα 34 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν για την απόκτηση του οικοπέδου αντανακλούν την ανθεκτικότητα της αγοράς ακινήτων στο Ντουμπάι, εν αντιθέσει με τις πτωτικές τάσεις που έχουν αρχίσει να καταγράφονται στον υπόλοιπο κόσμο.

Το 2022, δύο παρόμοια οικόπεδα στο νησί πωλήθηκαν 49 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που δείχνει ότι η αξία της γης εκεί βρίσκεται σε άνοδο.

«Η γη έχει ανατιμηθεί πάρα πολύ [...] λόγω της ιδιωτικότητας και της αποκλειστικότητας που προσφέρει ένα νησί που έχει μόνο 100 περίπου οικόπεδα, σε αντίθεση με κάποιο μέρος όπως το Palm Jumeirah που έχει χιλιάδες ακίνητα», ανέφερε εργαζόμενος στην αγορά ακινήτων. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Διεθνή / Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η συζήτηση για τον παιδικό καρκίνο επανέρχεται στο προσκήνιο, με την επιστημονική κοινότητα να καλεί για περισσότερη έρευνα στις αιτίες της αύξησης των περιστατικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των περιβαλλοντικών επιδράσεων
LIFO NEWSROOM
Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ