Ό,τι κι αν αλλάξει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, το M8 παραμένει μια μικρή όαση στο κέντρο της πόλης, στο πάντα αριστοκρατικό Κολωνάκι, που εκφράζει όλη την elegant chic ατμόσφαιρα της περιοχής. Ως αυθεντικό all-day bar, παραμένει πιστό στην ταυτότητά του, ενώ καταφέρνει να σε ενθουσιάζει με όσα έχει να προτείνει για κάθε στιγμή της ημέρας. 

 

Το πρωί θα απολαύσεις ένα αρωματικό χαρμάνι καφέ στον υπέροχο πεζόδρομο της Μηλιώνη, το μεσημέρι θα κάνεις ένα ξεχωριστό lunch break με ελαφριές γεύσεις και ένα ποτήρι κρασί και το βράδυ θα επιστρέψεις για ποτό ή κάποιο από τα signature cocktails που σε μεταφέρουν σε εξωτικά μέρη.

 

Μ8: Το αγαπημένο elegant στέκι του κέντρου που μοιάζει με απόδραση

 

Ο κατάλογος του M8 συμπυκνώνει την έννοια της δημιουργικής κουζίνας που βασίζεται στα ποιοτικά υλικά και προσφέρει εκλεπτυσμένες γεύσεις για κάθε στιγμή ή περίσταση. Με έμπνευση από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και με προσοχή στη μαγειρική μας παράδοση, το μενού διατηρεί το στοιχείο της γευστικής οικειότητας, πάντα όμως με μια έκπληξη νοστιμιάς. 

 

Η τυρόπιτα με μιξ από ελληνικά τυριά συνδυάζεται με μοσχαρίσιο παστράμι και ξύγαλο, τα σκιουφιχτά με μους φέτας και ψητά λαχανικά παραπέμπουν σε νησιώτικη κουζίνα και οι σαλάτες παντρεύουν τα φρέσκα εποχικά λαχανικά, δημιουργώντας συνταγές άκρως δροσιστικές και ιδιαίτερες. Στα κυρίως θα βρεις τέσσερις προτάσεις, η μία καλύτερη από την άλλη, για τις μεσημεριανές ή βραδινές γαστρονομικές βόλτες. Εξαιρετική η πικάνια από αρνί με Fregola, μελιτζάνα και σάλτσα ψητού, αλλά και η flap steak black angus Ουρουγάης με ψητά λαχανικά εποχής, baby πατάτες και σάλτσα ελιάς καλαμών. 

 

Μ8: Το αγαπημένο elegant στέκι του κέντρου που μοιάζει με απόδραση

 

Δεν γίνεται να μην κλείσεις με κάποιο από τα επιδόρπια, όπως το ραβανί με κρέμα λευκής σοκολάτας και μαστίχα – δροσερό και ανάλαφρο, κλείνει το μάτι στην παραδοσιακή συνταγή. Η drinking πλευρά του M8 είναι το ίδιο απολαυστική, με εξωτικά κοκτέιλ που σε κρατάνε μέχρι αργά στα τραπεζάκια του πεζόδρομου, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό είναι ένα από τα πιο κλασικά στέκια του κέντρου.

 

Μηλιώνη 8, 210 3643388, Facebook
Instagram

Οδηγός Γεύσης