Το Αcaddemia σε συνεργασία με τα shesaid.so Athens και HER project, παρουσιάζουν μια απογευματινή street fiesta στην καρδιά της πόλης με την συμμετοχή πέντε εγχώριων καλλιτέχνιδων, σε ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα με Live και DJ sets.

 

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές:

Η παγκόσμια κοινότητα shesaid.so αποτελείται από γυναίκες και μειονότητες φύλων σε όλους τους τομείς της μουσικής βιομηχανίας. Το shesaid.so αποτελεί την Αθηναϊκή εκπροσώπηση του διεθνούς κινήματος και την μοναδική στην Ελλάδα. Το #HER είναι ένα μουσικό project που δημιουργήθηκε το 2018 στην Αθήνα, με σκοπό να αναδείξει, να στηρίξει, και να προωθήσει γυναίκες DJs και μουσικές παραγωγούς. Το Acaddemia σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς στήνουν μια απογευματινή, μουσική γιορτή στην Πλατεία Σανταρόζα παρουσιάζοντας το μέλλον των Ελληνίδων καλλιτεχνίδων, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα για την ισότητα των φύλων και την ανάγκη να γεφυρωθεί το χάσμα όπου αυτό συναντάται στον ευρύτερο, πολιτιστικό και μη, χώρο.

 

Λίγα λόγια για τις καλλιτέχνιδες:

Noff

Σανταροόζα Sirens: Open πάρτι με live dj sets στην Πλατεία Σανταρόζα
H Noff είναι resident του σημαντικού Αθηναϊκού queer party QRECLAIM ενώ έχει παίξει σε διεθνώς αναγνωρισμένα event όπως το Whole Festival, καθώς και γνωστα venues σε πόλεις όπως Νέα Υόρκη, Βερολίνο και Βρυξέλλες. 

Η Noff είναι DJ με έδρα την Αθήνα. Είναι γνωστή για τον αναβράζων, ζωηρό, παιχνιδιάρικο αλλά και δυναμικό club ήχο της που συχνά επεκτείνεται σε βαθύτερες και αισθησιακές συχνότητες. Εκτός από την δραστηριότητα της στα clubs και στο ραδιόφωνο, (συν)διευθύνει τη δισκογραφική εταιρεία ‘UwU Dust Bath’ με την Amelia Holt, με έδρα τη Νέα Υόρκη. H Noff είναι resident του σημαντικού Αθηναϊκού queer party QRECLAIM ενώ έχει παίξει σε διεθνώς αναγνωρισμένα event όπως το Whole Festival, καθώς και γνωστα venues σε πόλεις όπως Νέα Υόρκη, Βερολίνο και Βρυξέλλες. 

 

Dora Mask

Σανταροόζα Sirens: Open πάρτι με live dj sets στην Πλατεία Σανταρόζα
Η Dora Mask είναι DJ με έδρα την Αθήνα.

Η Dora Mask είναι DJ με έδρα την Αθήνα. To εκλεκτικό selection της σε techno, electro, EBM και italo στυλ την έχουν κάνει περιζήτητη καθώς έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο hot venues της πόλης.

 

Sofia Stergiou

Σανταροόζα Sirens: Open πάρτι με live dj sets στην Πλατεία Σανταρόζα
Η Σοφία Στεργίου είναι resident στο Movement Radio τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Σοφία Στεργίου είναι resident στο Movement Radio τα τελευταία τρία χρόνια. Με την επιθυμία να εξερευνήσει διαφορετικούς ήχους και μοτίβα, δημιουργεί έναν μαγευτικό καμβά αιθέριων μελωδιών και μυστηριωδών ηχητικών σημάτων. Περίπλοκοι ηχητικοί ρυθμοί, συνδυάζονται με στοιχειωμένες μελωδίες και cosmic ήχους και αυτή η ανάμειξη των ειδών παράγει ένα ονειρικό ηχητικό τοπίο.

 

Vassilina

Σανταροόζα Sirens: Open πάρτι με live dj sets στην Πλατεία Σανταρόζα
Με καταγωγή από την Ελλάδα και έδρα μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, η Vassilina συνθέτει ποπ κομμάτια με σκοτεινές ηλεκτρονικές επιρροές. / Φωτ.: Stephie Grape

Με καταγωγή από την Ελλάδα και έδρα μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, η Vassilina συνθέτει ποπ κομμάτια με σκοτεινές ηλεκτρονικές επιρροές. Έχοντας αναφορές από avant-pop, synth-pop και electro-pop παρουσιάζει live ένα punk μελαγχολικό ηχοτοπίο. Με έντονα delays στις φωνές, απόκοσμα field-recordings και μελαγχολικές πολυφωνίες, ακροβατεί ανάμεσα στο χάος και στην dance. Το 2019 κυκλοφόρησε τα πρώτα singles της παίζοντας σε venues σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και Ιταλία. Τον Μάιο του 2021, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της ‘Fragments’ μέσω της Inner Ear Records.

 

Molyneaux

Σανταροόζα Sirens: Open πάρτι με live dj sets στην Πλατεία Σανταρόζα
Η Molyneaux είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια και παραγωγός με βάση την Αθήνα. / Φωτ.: Petros Poulopoulos

Η Molyneaux είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια και παραγωγός με βάση την Αθήνα. Μετά από χρόνια εκπαίδευσης σε κλασικό πιάνο, κιθάρα και φωνητική, ανακάλυψε τον ηλεκτρονικό ήχο από τον οποίο εμπνεύστηκε για να γράψει την πρώτη της κυκλοφορία ‘Sorrow’.

 

Πληροφορίες: 

18.00 - Sofia Stergiou (DJ) 19.30 - Molyneaux (Live) 20.15 - Noff (DJ)
21.15 - Vassilina (Live) 22.00 - Dora Mask (DJ)

Τετάρτη 7 Ιουνίου, 18.00 - 23:00, είσοδος ελεύθερη. 

Οδηγός Διασκέδαση