ΟΗΕ-Γκουτέρες για Πύλο: Κάθε άτομο που αναζητά μια καλύτερη ζωή αξίζει ασφάλεια και αξιοπρέπεια

ΟΗΕ-Γκουτέρες για Πύλο: Κάθε άτομο που αναζητά μια καλύτερη ζωή αξίζει ασφάλεια και αξιοπρέπεια Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου
0

Ανάρτηση για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου έκανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, χαρακτηρίζοντάς το «φρικτό».

«Ένα ακόμη φρικτό ναυάγιο στη Μεσόγειο -αυτή τη φορά κοντά στην Ελλάδα- στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη συνέχεια γράφει πως «όπως έχω ξαναπεί κάθε άτομο που αναζητά μια καλύτερη ζωή αξίζει ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την τελευταία ανακοίνωση των αρχών ο απολογισμός των νεκρών στο ναυάγιο ανέρχεται σε 79 ανθρώπους

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το πόσα άτομα επέβαιναν. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για 400, ενώ άλλες ανεβάζουν τον αριθμό στους 700, γεγονός που δημιουργεί φόβους για εκατόμβες νεκρών. Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στην Καλαμάτα και ορισμένοι εξ αυτών χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση διάσωσης παραμένει σε πλήρη εξέλιξη με πλωτά και εναέρια μέσα, ενώ έχει ενεργοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM