Το Café Bohème Μπαρμπαγιάννη συνδυάζει δύο ονόματα συνώνυμα του κέντρου της Αθήνας. Το αγαπημένο καφέ του Κολωνακίου πλέον στεγάζεται στη φημισμένη ταβέρνα του Μπαρμπαγιάννη κι αυτό το πάντρεμα είναι από τα πιο συμβολικά και ταυτόχρονα ουσιαστικά που έχουμε ζήσει στη γευστική σκηνή της Αθήνας. Το αγαπημένο εστιατόριο της Εμμανουήλ Μπενάκη μας υποδέχεται στο ανακαινισμένο νεοκλασικό –σημειωτέον όλες οι εργασίες έγιναν με σεβασμό στο κτίριο και την ιστορία του– που αγαπήσαμε χρόνια τώρα και προσφέρει από εκεί καθημερινές στιγμές αυθεντικής χαράς.

 

Café Bohème Μπαρμπαγιάννης

 

Πώς αλλιώς να περιγράψεις κάθε σου επίσκεψη στο Café Bohème Μπαρμπαγιάννης παρά σαν την επιστροφή στο σπίτι, στον χώρο που αισθάνεσαι οικείο, γνώριμο και ταυτόχρονα άκρως φιλόξενο. Όσο για τα πιάτα, το μενού παραμένει μια ταπεινή επίδειξη του ελληνικού μαγειρικού μεγαλείου, χωρίς να έχει ανάγκη από εντυπωσιασμούς. 

 

Από την ποικιλία μεζέδων που δεν χορταίνεις να τσιμπάς μέχρι τα πιο εμβληματικά πιάτα του ελληνικού τραπεζιού, όλα είναι προσεγμένα σε ποιότητα και νοστιμιά. Ψητά στη σχάρα, ψαράκια σε διαφορετικές εκδοχές –να δοκιμάσεις το φιλέτο λαβράκι με φύλλα από μοσχολέμονο, σπαγγέτι από λαχανικά με φινόκιο και ντοματίνια– και φυσικά ολόφρεσκα πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή. Τα φασολάκια με φρέσκια ντοματούλα, τα γεμιστά που μοσχομυρίζουν καλοκαίρι και τα τηγανητά καλαμαράκια είναι must για τις βόλτες της εποχής.

 

Café Bohème Μπαρμπαγιάννης

 

Στη λίστα με τα κρασιά θα βρεις την ετικέτα που ταιριάζει με την επιλογή σου ώστε να ζήσεις μια γευστική εμπειρία που έχει απ’ όλα: μνήμες από το παρελθόν και γεύσεις που εμπνέονται από το μέλλον.

 

Εμμ. Μπενάκη 94, 210 3608018

Facebook: CafeBohemeAthens 

Instagram: café_boheme_athens

Οδηγός Γεύσης