«Yalla yalla» στα αραβικά σημαίνει «έλα, έλα». Αυτό το νεύμα που εκφράζει το νέο λιβανέζικο του Ψυρρή είναι μια πρόσκληση να δοκιμάσεις κάτι πραγματικά νόστιμο και θρεπτικό. Άλλωστε ο τίτλος «the new healthy food habit» δεν είναι καθόλου τυχαίος. Όλα τα κρέατα είναι φρέσκα και μαγειρεμένα με φροντίδα, χωρίς πολλά λιπαρά, ενώ οι συνδυασμοί περιλαμβάνουν τροφές με ευεργετικές ιδιότητες και μπαχαρικά που αλλάζουν όλη τη γεύση. 

 

Εκείνο που πρωταγωνιστεί είναι η λιβανέζικη πίτα saj που φτιάχνεται με ένα μείγμα από αλεύρι λευκό και ολικής άλεσης και μέσα σε αυτή τυλίγονται ιδιαίτεροι συνδυασμοί της λιβανέζικης κουζίνας. Στο Yalla Yalla όλες οι συνταγές έρχονται από την οικογενειακή παράδοση των ιδιοκτητών που λόγω καταγωγής γνωρίζουν πολύ καλά αυτήν τη γαστρονομία. Η μητέρα της οικογένειας είναι η σεφ που καθημερινά ετοιμάζει ολόφρεσκα πιάτα με διαλεχτά κρέατα και λαχανικά τα οποία αγοράζει κάθε πρωί από την τοπική αγορά.

 

Yalla yalla
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Ανάμεσα στις saj που πρέπει να δοκιμάσεις είναι αυτή με το τηγανητό συκώτι κοτόπουλο, πιπεριές φρέσκιες, κρεμμύδι, μπαχαρικά, σάλτσα ροδιού, αγγούρι και iceberg, αλλά και η red umbrella με παστουρμά μοσχαρίσιο ωρίμανσης, καρυκεύματα, ντομάτα, καλαμπόκι γλυκό, μανιτάρια στο grill, mix τυριών, πιπεριές φρέσκιες και πατάτες τηγανητές. Δεν πρέπει να παραλείψεις το φαλάφελ που εδώ βρίσκεται στον φυσικό του χώρο και μάλιστα φτιάχνεται τόσο ελαφρύ και νόστιμο που παρουσιάζει από την αρχή ένα εμβληματικό πιάτο της λιβανέζικης κουζίνας. 

 

Το Yalla Yalla είναι το νέο στέκι street food που θα σε κερδίσει όχι μόνο χάρη στα προσεγμένα πιάτα του –εκτός από τις πίτες θα βρεις και νόστιμες μερίδες– αλλά και χάρη στην ευγένεια των ανθρώπων που με έναν μαγικό τρόπο μετουσιώνεται σε γεύση.

 

Yalla yalla
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Αγίου Δημητρίου 19, 210 3252677 

Facebook: YALLA YALLA Athens

Instagram: Yallayalla_athens

Οδηγός Γεύσης