Έκρηξη ηφαιστείου σε νησί της Γαλλίας στον Ινδικό ωκεανό

Έκρηξη ηφαιστείου σε νησί της Γαλλίας στον Ινδικό ωκεανό Facebook Twitter
Φωτ.: Réunion la 1ère
0

Έκρηξη χαμηλής ισχύος, προς το παρόν, καταγράφηκε σε ηφαίστειο νησιού που ανήκει στην Γαλλία και βρίσκεται στον Ινδικό ωκεανό. 

Το Piton de la Fournaise, το ηφαίστειο της Ρεϋνιόν εξερράγη για πρώτη φορά φέτος σήμερα Κυριακή 2 Ιουλίου. Σύμφωνα με το Ηφαιστειογενές Παρατηρητήριο του Piton de la Fournaise (OVPF), «μια σχισμή από την έκρηξη άνοιξε στην ανατολική πλευρά του ηφαιστείου».

Η Ρεϋνιόν είναι ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Έχει έκταση 2.512 τ.χλμ. και πληθυσμό 873.102 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2023. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και έχει πρωτεύουσα το Σαιν-Ντενί.

Η δόνηση καταγράφηκε στις 7:36 π.μ. τοπική ώρα από τα όργανα του ηφαιστειολογικού παρατηρητηρίου Piton de la Fournaise, ενεργοποιώντας το σχέδιο Orsec. «Η ηφαιστειακή δόνηση, που συνεπάγεται την άφιξη του μάγματος κοντά στην επιφάνεια, έχει καταγραφεί γύρω στις 8:30 π.μ.», αναφέρει το κανάλι La Réunion 1ère.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δώρισαν 3.500 λίρες σε τράπεζα τροφίμων που άδειασαν διαρρήκτες - «Γιατί όχι 50.000 λίρες;», ρωτάει ένας χρήστης στο X
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ