Ένα από τα αγαπημένα μου υλικά στη ζαχαροπλαστική είναι το φιστικοβούτυρο και ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι τα cookies. Φαντάζεστε πόσο καλό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα όταν αυτά τα δύο συναντιούνται. Δοκιμάστε τη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε, όσο κι εγώ.
Υλικά για τα cookies με φιστικοβούτυρο
- 1 μεγάλο αυγό
- κρόκος από ένα αυγό
- 110 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 110 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. φιστικοβούτυρο
- 115 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 180 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Eκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπoλ ζυγίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τις ζάχαρες με το βούτυρο για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμα.
- Στο μείγμα συμπληρώνουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.
- Αδειάζουμε το μείγμα με τα στέρεα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
- Σχηματίζουμε με τα χέρια μας μπάλες 80 γραμμαρίων και τις μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να έχουν παγώσει εντελώς τα cookies.
- Όταν τα cookies είναι έτοιμα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και τοποθετούμε τα cookies κατευθείαν από το ψυγείο. Θέλουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα από πάνω.
- Μπορείτε να τα απολαύσετε και ζεστά, αφού έχουν σταθεί για 5 λεπτά εκτός φούρνου.