ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κούρσα διαδοχής - Σήμερα ανακοινώνει υποψηφιότητα η Έφη Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κούρσα διαδοχής - Σήμερα ανακοινώνει υποψηφιότητα η Έφη Αχτσιόγλου Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνει η Έφη Αχτσιόγλου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τον κύκλο για την κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, στις 12.30 το μεσημέρι η πρώην υπουργός θα διαβάσει, από το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, δήλωση με την οποία θα δηλώνει «παρούσα» στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν στο efsyn.gr ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την Παρασκευή την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. 

Πλέον αναμένεται και η κίνηση από τον Νίκο Παππά του οποίου η υποψηφιότητα θεωρείται επίσης «κλειδωμένη», ενώ στην κούρσα θεωρείται πιθανόν ότι θα μπει και ο Παύλος Πολάκης.

Σε κάθε περίπτωση, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή του κόμματος όπου θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες. Παράλληλα, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα με το οποίο θα πορευτεί το κόμμα μέχρι τις αυτοδιοικητικές και τις εσωκομματικές εκλογές.

Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις θα πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, εκλογή ηγεσίας τον Σεπτέμβριο και νέο συνέδριο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ