Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η ΝΔ ανακοινώνει τα χρίσματα για τις περιφέρειες- Τα ονόματα που «ακούγονται»

Αυτοιδιοικητικές εκλογές 2023: Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα χρίσματα για τις περιφέρειες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η ΝΔ θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το σύνολο των προσώπων που θα λάβουν το «γαλάζιο» χρίσμα για τις περιφέρειες της χώρας, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, αμέσως μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Οι 9 από τους 13 της «γαλάζιας λίστας» είναι πρόσωπα γνωστά και εν ενεργεία περιφερειάρχες. Εκ νέου υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 θα είναι με τη γαλάζια στήριξη ο Γιώργος Πατούλης στην περιφέρεια Αττικής, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κώστας Αγοραστός στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Φάνης Σπανός στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Αλέκος Καχριμάνης στην περιφέρεια Ηπείρου, ο Χρήστος Μέτιος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο Γιώργος Κασαπίδης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Γιώργος Χατζημάρκος στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr. 

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Επιπλέον στη ΝΔ έχουν ήδη αποφασίσει να προσφέρουν στήριξη είτε σε νυν «γαλάζιους» δημάρχους, που κρίνονται επιτυχημένοι, είτε σε πρόσωπα εγνωσμένης αξίας και κύρους, που εκτιμάται ότι μπορούν να «κερδίσουν» δήμους που δεν βρίσκονται υπό «γαλάζιο» έλεγχο. Ως εκ τούτου στη Λάρισα η ΝΔ θα στηρίξει κατά πληροφορίες τον Αθανάσιο Μαμάκο, στην Κηφισιά τον Βασίλη Ξυπολητά, ενώ σε Γλυφάδα και Φάληρο εξακολουθεί να στηρίζει τους ήδη εκλεγμένους Γιώργο Παπανικολάου και Γιάννη Φωστηρόπουλο, σύμφωνα με την Απογευματινή. 

Στη Νέα Σμύρνη πρόκειται να στηρίξει τη Δήμητρα Νάνου, στο Γαλάτσι τον νυν δήμαρχο, Γιώργο Μαρκόπουλο, στο Νέο Ηράκλειο τον Γιώργο Παπαδημητρίου, στον Χολαργό-Παπάγο τον νυν δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη τον νυν δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, σε Αργυρούπολη-Ελληνικό τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Κωνσταντάτο, στου Ζωγράφου τον νυν δήμαρχο, Βασίλη Θώδα, στην Καλλιθέα τον νυν δήμαρχο, Δημήτρη Κάρναβο, στην Πεύκη ακούγεται το όνομα του γνωστού ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, ενώ στα Ιωάννινα ακούγεται το όνομα της Τατιάνας Καλογιάννη. 

Στη Λάρισα, το γαλάζιο «χρίσμα» θα πάρει ο Θανάσης Μαμάκος, στη Νέα Σμύρνη στήριξη θα έχει η πρώην αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου, στον Άγιο Δημήτριο ο Στέλιος Μαμαλάκης και στον δήμο Βύρωνα ο Μίλτος Μπαντής. Στο Χαλάνδρι, προβάδισμα για τη ΝΔ φέρεται να έχει η υποψηφιότητα της Κρίστυς Αγαπητού έναντι του ηθοποιού Χάρη Ρώμα και στα Βριλήσσια του Γιάννη Πισιμίση έναντι του πρώην βουλευτή Αργύρη Ντινοπούλου. Στην Πεύκη, προβάδισμα για το γαλάζιο χρίσμα έχει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και όχι η Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, μετά και την αποχώρηση του εν ενεργεία δημάρχου Τάσου Μαυρίδη. Στα Γιαννιτσά, θα στηριχθεί ο Θανάσης Φουντουκίδης.

Παράλληλα, σε όποιον δήμο η ΝΔ είχε στηρίξει πρόσωπο που εξελέγη, η στήριξη θα διατηρηθεί και σε αυτές τις εκλογές, σύμφωνα με το protothema.gr.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ