Φωτιά στη Μάνδρα: Απανωτά μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών

Φωτιά στην Μάνδρα: Απανωτά μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η μεγάλη αναζωπύρωση που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Οινόης από την φωτιά στην Μάνδρα, έχει αναγκάσει τις αρχές να στείλουν δύο μηνύματα από το 112 για να εκκενωθεί η περιοχή. 

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στην Μάνδρα και το 112 ήχησε και πάλι, αυτή την φορά για να εκκενωθεί ο Άγιος Παντελεήμονας προς τις Ερυθρές. Αυτό είναι το τρίτο μήνυμα μέσα σε μία ώρα καθώς είχαν προηγηθεί αυτά για εκκένωση της Οινόης προς τις Ερυθρές και του Αγίου Ιωάννη Κορακά προς τη Μάνδρα.

Αρχικά, το μήνυμα του 112 για την φωτιά στην Οινόη, καλούσε τους πολίτες να εκκενώσουν την Οινόη προς Ερυθρές, ενώ λίγο αργότερα ο Άγιος Ιωάννης Κορακάς προς Μάνδρα. Συνολικά από το μεσημέρι και μετά έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί.

Φωτιά στη Μάνδρα: Εκκένωση τεσσάρων οικισμών σε λίγη ώρα

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα, εξαιτίας της αναζωπύρωσης εστάλη μήνυμα από το 112 και για την εκκένωση τεσσάρων ακόμη οικισμών. Συγκεκριμένα, όσοι βρίσκονται σε Άγιος Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές αυτές, με κατεύθυνση προς την Οινόη. 

Αυτή την ώρα, στη φωτιά στα Δερβενοχώρια συνεχίζουν να επιχειρούν 250 πυροσβέστες, με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα. Από αέρος όλη την ημέρα επιχειρούν επτά αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα

Λόγω των πυρκαγιών πριν από λίγη ώρα η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών, από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon, μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 


Φωτιές τώρα: Η κατάσταση στα άλλα πύρινα μέτωπα 

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στη Ρόδο, που παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. 

Οι δυνάμεις που επιχειρούν εκεί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ενεργές εστίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν απειλήσει κατοικημένες περιοχές σήμερα. 

Στη φωτιά στη Ρόδο δίνουν μάχη 102 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα. Παράλληλα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη και άλλα τόσα ελικόπτερα. 

Αναζωπύρωση υπήρξε και στη Λακωνία νωρίτερα, στη φωτιά που καίει στην περιοχή Λευκόχωμα. Εκεί επιχειρούν 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα και από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Τέλος, φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, αλλά πλέον τέθηκε υπό έλεγχο. Οι φλόγες δεν απέιλησε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Στο σημείο επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και εννέα οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποίησε ρίψεις νερού. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ