Φωτιά στη Ρόδο: Αναζωπύρωση στο Βάτι - Τρεις ενεργές εστίες στα νότια του νησιού

Φωτιά στη Ρόδο: Αναζωπύρωση στο Βάτι - Τρεις ενεργές εστίες στα νότια του νησιού Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Επί οκτώ μέρες καίγεται πλέον το νησί της Ρόδου με μεγάλη αναζωπύρωση να σημειώνεται το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Βάτι.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη πυρκαγιά έχει τρεις ενεργές εστίες στα κεντρικά και στα νότια του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, στο Βάτι υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση αυτήν την ώρα.

Σημειώνεται ότι η φωτιά κινείται από Βάτι προς Γεννάδι, όπου δόθηκε ολονύχτια μάχη από εκατοντάδες μέλη πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντών, όπως και γύρω από τα χωριά Μαλώνας και Μάσσαρι με δεκάδες αναζωπυρώσεις.

Εχθές αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές στις περιοχές Ασκληπιείο, Λάερμα και Απόλλωνα. Παράλληλα δόθηκε εντολή εκκένωσης στην Κάλαθο. 

Στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα, τα οποία θα φτάσουν στο νησί στις 10:00 το πρωί.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θάνατος Μπάλντοκ: «Υπήρχαν δύο ποτήρια, ψάχνουν από τις κάμερες μήπως ήταν κάποιος εκεί» λέει ο Καλλιακμάνης

Ελλάδα / Θάνατος Μπάλντοκ: «Υπήρχαν δύο ποτήρια, ψάχνουν από τις κάμερες μήπως ήταν κάποιος εκεί» λέει ο Καλλιακμάνης

«Ένα τραπεζάκι με δύο ποτήρια και η έρευνα επικεντρώνεται αν υπήρχε κάποιος εκεί» είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός για τις συνθήκες θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού
LIFO NEWSROOM