Άρειος Πάγος: Νέα πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα - Αναλαμβάνει εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη

Άρειος Πάγος: Νέα πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα - Αναλαμβάνει εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα ορίστηκε νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, ανέλαβε τη θέση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η απόφαση ελήφθη ύστερα από τη σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Και οι δύο θα παραμείνουν στις θέσεις τους για άλλα δύο χρόνια, καθώς συνταξιοδοτούνται το 2025.

Τα βιογραφικά τους

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, έχει χειριστεί δύσκολες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της μακράς της διαδρομής, ενώ διακρίθηκε -ως ανακρίτρια- στην πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στην απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του καταδικασμένου για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. 

Όσον αφορά στην Γεωργία Αδειλίνη, κρίνεται ως πρόσωπο υψηλού κύρους, με νομομάθεια, σύνεση και υπηρεσιακή επάρκεια. Διετέλεσε σε κρίσιμα πόστα, κατά καιρούς, με σημαντικότερο εκείνο της εισαγγελέως της ΕΥΠ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και παρέμεινε στη θέση για ένα διάστημα κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει χειριστεί ευαίσθητα θέματα ανηλίκων και παραβατικότητας σε κρίσιμους τομείς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM