Φωτιές: Μαίνονται τα μέτωπα σε Ρόδο και Κέρκυρα - Νέα μηνύματα για εκκενώσεις

Φωτιές: Μαίνονται τα μέτωπα σε Ρόδο και Κέρκυρα - Νέα μηνύματα για εκκενώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ακόμα ένα μήνυμα του 112 ήχησε σήμερα στην Κέρκυρα για εκκένωση οικισμού καθώς η φωτιά μαίνεται στο νησί, τη στιγμή που νέα εκκένωση ήχησε νωρίτερα και για οικισμό της Ρόδο.

Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα, όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ημερολιά, πριν από το λιμάνι της Κασσιόπης καλούνται να απομακρυνθούν, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την περιοχή.

Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους τόσο προς το χωριό Λούτσες, όπου εστάλη μήνυμα εκκένωσης πριν από τρεις ώρες, όσο και προς την Κασσιόπη.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και επικρατεί ένταση καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να πάνε προς τα σπίτια τους και η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει.

Καίγεται για 8η μέρα η Ρόδος

Στη Ρόδο, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση της πυροσβεστικής με τη φωτιά να καίει στο νησί για όγδοη μέρα. Όλα δείχνουν ότι και η σημερινή μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη παρά το ότι ξεκίνησε με σχετική ύφεση.

Η μεγάλη αναζωπύρωση των τελευταίων ωρών εντοπίζεται στην περιοχή Βατί όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν αποτρέψουν την πυρκαγιά από το να μπει στο χωριό. Πριν λίγη ώρα μήνυμα του 112 κάλεσε του κατοίκους του οικισμού Βατί να εκκενώσουν άμεσα προς τη Λίνδο λόγω της πυρκαγιάς. 

Επίσης, αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στο δεύτερο μέτωπο προς το χωριό Γεννάδι, γεγονός που επίσης έχει κινητοποιήσει δυνάμεις της πυροσβεστικής από αέρος και εδάφους.

Το τρίτο μέτωπο προς Μαλώνα-Μάσσαρι επίσης προβληματίζει και θεωρείται επικίνδυνο και για το λόγο αυτό, ζητήθηκαν έκτακτες ενισχύσεις.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM