Προσοχή! Η Άνκελα!

Προσοχή! Η Άνκελα! Facebook Twitter
0

Η Ανκελα Μέρκελ «τιμάται» στο νέο τεύχος του περιοδικού  Newsweek με το εξώφυλλο αλλά και ένα εκτενές άρθρο αφιερωμένο σε αυτή και κυρίως στις διστακτικές αποφάσεις της που έφεραν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την Ευρώπη.

Ο τίτλος του περιοδικού είναι « «Προσοχή: Η Άνγκελα!» και το άρθρο βλέπει την καγκελάριο και τις ενέργειες της με σκωπτική ματιά. Κάνει λόγο για τη Lady που έχει αδυναμία στους ατσαλάκωτους, καλοξυρισμένους και συνήθως ξανθούς αυλικούς και συμμάχους-όπως ακριβώς και ο σύζυγος της-, επισημαίνοντας ότι στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους αλλά για την γερμανική στάση τους στην κρίση.

Ο τωρινός της σύζυγος είναι διακεκριμένος φυσικός, ειδικευμένος στην κβαντική αλλά είναι σκιά της Μέρκελ και λόγω αυτού του γεγονότος και της αγάπης του για τον Βάγκνερ έχει το παρατσούκλι «το φάντασμα της όπερας».

Το άρθρο βασίζεται στη βιογραφία της καγκελαρίου που αποκάλυψε η βιογράφος Margot Heckel, και με βάση αυτή την αρθρογραφία το περιοδικό προσπαθεί νε εξηγήσει τη σημερινή στάση της απέναντι στην κρίση. Θυμάται ότι η Άνκελα φοβόταν τις καταδύσεις όταν στο σχολείο έκανε μαθήματα κολύμβησης. Στεκόταν στο βατήρα επί ώρα και έπεσε στην πισίνα μόνο όταν ακούστηκε το κουδούνι ου σχολείου. Από αυτό συμπεραίνει ο αρθρογράφος ότι η Μέρκελ είναι μια νωθρή διαχειρίστρια των κρίσεων.

Ο αρθρογράφος δεν ξεχνά και τη συμπεριφορά της προς τον πρώτο σύζυγο της το 1981, όταν τον παράτησε ενώ κράτησε από αυτόν μόνο το επώνυμο του και το ψυγείο. Όπως γράφει το περιοδικό, όταν σπούδαζαν στη Λειψία, παντρεύτηκαν, μετακόμισαν στο ανατολικό Βερολίνο και ενώ για τρία χρόνια ο Ulrich ετοίμαζε το σπίτι τους,  εκείνη μόλις τελείωσε το διδακτορικό της τον παράτησε παίρνοντας μόνο το ψυγείο από το σπίτι, ενώ εκείνος έλλειπε.

Πάντως τώρα κάτι φαίνεται να αλλάζει στη στάση της Μέρκελ, επισημαίνει το περιοδικό. «Οι κραυγές για τους Έλληνες που πρέπει να πουλήσουν την Ακρόπολη, έχουν δώσει τη θέση τους σε μια πιο ήρεμη στάση» και οι Γερμανοί στηρίζουν τις αποφάσεις της. Σχεδόν τα 2/3 των Γερμανών εμφανίζονται να την υποστηρίζουν  αλλά ακόμη κι έτσι, τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τη γυναίκα που υποτίθεται ότι πρέπει να σώσει την ήπειρο. «Κοιμάται λίγο, δαγκώνει τα νύχια της, στέλνει συνεχώς sms», γράφει το Newsweek, για να καταλήξει-αναφέροντας πολλά «ψυχογραφικά παραδείγματα: «Αυτή είναι η Άνκελα, μια γυναίκα που την κοπανάει με ένα ψυγείο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία - Δεν παραδίδει την έδρα του

Πολιτική / Διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία - Δεν παραδίδει την έδρα του

Μόλις μέσα σε δύο λεπτά, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ επικύρωσε τη διαγραφή Σαλμά που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός - «Απαράδεκτο» να με χρησιμοποιεί για να στείλει μήνυμα, είπε ο ίδιος και ξεκαθάρισε πως δεν παραδίδει την έδρα του
LIFO NEWSROOM
Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM