Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Επτά άτομα σκοτώθηκαν μετά από ρωσικό βομβαρδισμό στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Συγκεκριμένα, τρεις ενήλικες και δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο χωριό Τσιρόκα Μπάλκα και δύο ακόμη άνθρωποι στο χωριό Στανισλάβ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ιγκόρ Κλιμένκο.

«Ένας άνδρας, η γυναίκα του και το 23 μηνών μωρό τους σκοτώθηκαν από τα εχθρικά πυρά πυροβολικού», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών στο Telegram. Το 12χρονο παιδί τους νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο, συμπλήρωσε.

«Μία ολόκληρη οικογένεια σκοτώθηκε στο χωριό Τσιρόκα Μπάλκα», έγραψε ο Ιγκόρ Κλιμένκο, ενώ συνολικά 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

Η Γαλλία, από την πλευρά της, καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη δριμύτητα» τους βομβαρδισμούς αυτούς, που δείχνουν για μία ακόμη φορά την περιφρόνηση της Ρωσίας προς όλες τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, τον οποίο παραβιάζει κατάφωρα και επανειλημμένως, δηλώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ουκρανία: 500 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου

Σημειώνεται πως η Χερσώνα είναι μία από τις τέσσερις περιοχές της Ρωσίας την προσάρτηση των οποίων διεκδικεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Παραμένει μερικώς υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά γίνεται συστηματικά στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία, 500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.100 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης τον Φεβρουάριο 2022.

Από την άλλη πλευρά του μετώπου, ουκρανικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο ενός αμάχου στο χωριό Ζαΐτσεβε, στα εδάφη που ελέγχονται από τη Μόσχα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της περιοχής Μπέλγκοροντ της Ρωσίας ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι έκρηξη που σημειώθηκε σε μπλοκ διαμερισμάτων σήμερα το απόγευμα είναι πιθανόν να οφείλεται σε ουκρανικό μαχητικό drone, ενώ διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1.500 στρατιώτες στην Ρωσία-Σύντομα θα στείλουν περισσότερους

Διεθνή / Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1.500 στρατιώτες ειδικών δυνάμεων στην Ρωσία

Στέλνει ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ενισχύσεις στον Πούτιν για τον πόλεμο της Ουκρανίας; - Τα 1.500 μέλη των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσίας της Νότιας Κορέας
LIFO NEWSROOM
Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Η συμμορία των 47 ατόμων έστελνε βρέφη σε «δικά της» νοσοκομεία για να εξασφαλίσει χρήματα από σύστημα Υγείας της Τουρκίας - Νοσοκόμες παρίσταναν τις γιατρούς - Χορηγούνταν ακατάλληλα φάρμακα στα μωρά - Παραποιούνταν η αιτία θανάτου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM