Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους – Κλειστό τμήμα της Εγνατίας

Φωτιά τώρα στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους Facebook Twitter
Φωτ.Αρχείου: Eurokinissi
0

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι πολίτες για τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Μελία στην Αλεξανδρούπολη. 

Σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, οι κάτοικοι στις περιοχές Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό να παραμείνουν σε ετοιμότητα, διότι μπορεί να χρειαστεί η απομάκρυνσή τους. 

Φωτιά τώρα στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους Facebook Twitter

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Μελία, Νίψα, Πεύκα, Λουτρός Αλεξανδρούπολη. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άμεσος κίνδυνος για τους συγκεκριμένους οικισμούς, αλλά επειδή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει πολύς καπνός λόγω πυκνής βλάστησης σε ρεματιές, καλούνται οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά πλησίασε την Εγνατία Οδό, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, αλλά δεν κατάφερε να την περάσει.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μελία της Αλεξανδρούπολης και γύρω στις 13.00 επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.

Παράλληλα, για να διευκολυνθεί το πυροσβεστικό έργο αλλά και λόγω των πυκνών καπνών, έκλεισε και η Εγνατία Οδός και στα 2 ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM