Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Μάχη με φλόγες και ανέμους

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Μάχη με φλόγες και ανέμους Facebook Twitter
0

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Αλεξανδρούπολη, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, το κύριο μέτωπο αυτή την ώρα είναι στην περιοχή  Λουτρά Τραϊανούπολης, όπου πετούν και εναέρια μέσα.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πού έχουν εστιάσει οι προσπάθειες

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως «εκεί έχουμε πρόβλημα. Είναι ενεργό το μέτωπο και πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Στα άλλα μέτωπα, ενημέρωσε, είναι καλύτερη η εικόνα, αλλά συνεχίζεται η μάχη. Στην περιοχή Αγνάντια, δυτικά, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να ελέγξουν την κατάσταση μετά από ένα αρκετά δύσκολο βράδυ.

Στη Νίψα, που εκκενώθηκε χθες, «δεν υπάρχει πρόβλημα» και έχει δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η Εγνατία Οδός. 

«Πιο δυτικά, έχει αντιμετωπιστεί σχετικά αποτελεσματικά. Το πρόβλημα είναι εστιασμένο στα Λουτρά Τραϊανούπολης» επανέλαβε ο ίδιος και ενημέρωσε πως γίνεται προσπάθεια για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε περιοχή βόρεια του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, για να ανακοπεί η φωτιά. 

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη δύναμη στο σημείο

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 48 οχήματα αλλά και οκτώ εναέρια μέσα, τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Η δύναμη των εναέριων αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό και θα φτάσει τα 11 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων θα έχει συντονιστικό ρόλο. 

Ερωτώμενος για το εάν τα εναέρια αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων, σημείωσε πως η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά έχουν σηκωθεί.

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης» είπε ο ίδιος και υπογράμμισε πως η Πυροσβεστική είναι σε στενή συνεργασία με τον στρατό, την περιφέρεια, τον δήμο και εθελοντές. 

Αναφέρθηκε και στις εκκενώσεις, σημειώνοντας πως απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από οκτώ περιοχές. «Είναι κολοσσιαίο το έργο, τιτάνια η προσπάθεια» κατέληξε. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM