Φωτιά στον Έβρο: Κοντά στο Σουφλί οι φλόγες, μήνυμα του 112- Μέτωπο χιλιομέτρων

Φωτιά στον Έβρο: Κοντά στο Σουφλί οι φλόγες, μήνυμα του 112- Μέτωπο χιλιομέτρων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: SOOC
0

Το μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο που καίει πλέον για 13 ημέρα έχει δημιουργήσει ένα τόξο αρκετών χιλιομέτρων και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Κοτρωνιάς. 

Η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει την καταστροφική πορεία της από χθες προς Γιαννούλη και από σήμερα το απόγευμα κατευθύνεται βόρεια προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί όπου εντοπίζεται αυτή την ώρα το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος ανέφερε ότι η φωτιά έχει πλησιάσει την πόλη, αλλά η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Σημειώνεται, ότι με μήνυμα του 112 έχει δοθεί η οδηγία προς τους κατοίκους του Σουφλίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, η δημοτική Αρχή ενημέρωσε για την απομάκρυνση των ζώων και μελισσιών προς την Κορνοφωλιά, ενώ είναι διαθέσιμα και λεωφορεία για το ενδεχόμενο εκκένωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πυροσβεστικού σώματος στο σημείο επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα. 

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Πάρνηθα, Μεσσηνία

Στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Στο Τσικράκι Φαρσάλων συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες.

Στην Κορώνα Κιλκίς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Την ίδια ώρα, συνολικά 68 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 32 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρει ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Ασπροπουλιά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Καλαμάτα Μεσσηνίας. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στο Γεράκι Ηλείας επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχεται από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Την ίδια ώρα, συνολικά 68 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 32 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρει ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται, ότι τα νέα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές για τις φωτιές στην Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικά. Στη χώρα μας είχαμε 20% λιγότερες δασικές πυρκαγιές, αλλά ήδη καταγράφεται 270% αύξηση των καμένων εκτάσεων, όπως προκύπτει από την επικαιροποίηση των στοιχείων.

Φωτιές: Κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 14 περιοχές

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και αύριο αναφορικά με τις φωτιές. 

Ενώ η μάχη με τις φωτιές κυρίως στον Έβρο, συνεχίζεται ακατάπαυστα, για αύριο Παρασκευή, σε υψηλό κίνδυνο (επίπεδο 3) πυρκαγιάς θα βρίσκονται 14 περιοχές σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

-Αττική

-Κύθηρα

-Αργολίδα

-Μεσσηνία

-περιοχές Εύβοιας

-περιοχές Βοιωτίας

-περιοχές Κορινθίας

-περιοχές Λακωνίας

-Κρήτη

-Δωδεκάνησα

-Σάμο

-Κεφαλονιά

-Ιθάκη

-Ζάκυνθο

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από ΑμεΑ ηθοποιό να του αποδείξει με έγγραφο ότι ακρωτηριαστεί στο χέρι

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από ΑμεΑ ηθοποιό να του αποδείξει με έγγραφο ότι έχει ακρωτηριαστεί στο χέρι

Ο ηθοποιός Δημήτρης Αντωνίου, κλήθηκε να αποδείξει με επίσημο έγγραφο πως έχει ακρωτηριαστεί στο δεξί χέρι προκειμένου να βγάλει ένα διαβατήριο
LIFO NEWSROOM
Νεκρά μωρά - Αμαλιάδα: Οι συμπτώσεις στην υπόθεση των βρεφών που πέθαναν παρουσία της 24χρονης

Ελλάδα / Νεκρά μωρά - Αμαλιάδα: Οι συμπτώσεις στην υπόθεση των βρεφών που πέθαναν παρουσία της 24χρονης

Οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών ανοίγουν πάλι μετά τη νέα εισαγγελική παρέμβαση - Πέθαναν δύο δικά της και δύο μωρά φίλων της - Τι λέει η μητέρα του ενός από τα νεκρά μωρά
LIFO NEWSROOM