Πλημμύρες: Πού είναι δύσκολη η προσέγγιση- Σε επιφυλακή για πέντε περιοχές

Πλημμύρες: Πού είναι δύσκολη η προσέγγιση- Σε επιφυλακή για πέντε περιοχές Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε επιφυλακή είναι οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε πέντε περιοχές, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ σε αρκετά σημεία είναι δύσκολη η προσέγγιση. 

Στις περιοχές Ομόλιο, Κουλούρα, Μεσάγγαλα, Αλεξανδρινή και Στόμιο οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή, παρακολουθώντας τυχόν εξέλιξη των πλημμυρικών φαινόμενων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σε νεότερη ενημέρωση για τις συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel, που άφησε πίσω της 15 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές. 

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες να προσεγγίσουν σε Βλοχό, Φαρκαδόνα, Μεταμόρφωση, Πηνειάδα, Ομορφοχώρι, Αμφιθέα και Πλατύκαμπο, που έχουν πληγεί σφοδρά από τις πλημμύρες. Σε άλλες περιοχές όπως: Παλαμάς, Μαραθέα, Κόρδα, Κοσκινάς, Καλογριανά, Πεδινό και Μεγάλα Καλύβια, οι έρευνες γίνονται πόρτα- πόρτα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. 

Πλημμύρες: 4.527 διασώσεις έως τώρα

Μέχρι τώρα, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας έχουν κληθεί να επέμβουν σε 10.653 συμβάντα- σε Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα- ενώ έχουν γίνει 4.527 διασώσεις. Τα εναέρια μέσα έχουν απεγκλωβίσει έως τώρα 780 ανθρώπους από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, σημείωσε ο κ. Αρτοποιός, μεταφέρονται κάτοικοι για προληπτικούς λόγους, έπειτα από αίτημά τους. Σε όσους δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν από τις πλημμυρισμένες περιοχές, τους παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, νερό και ιατροφαρμακευτικό υλικό. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Αρτοποιός, στη Μαγνησία οι δυνάμεις έχουν επέμβει σε 2.472 περιστατικά, στη Λάρισα σε 2.704 κλήσεις και έχουν γίνει 1.317 διασώσεις, στην Καρδίτσα έχουν ανταποκριθεί σε 1.800 συμβάντα και έχουν πραγματοποιηθεί 891 διασώσεις και στα Τρίκαλα σε 1.225 κλήσεις και έγιναν 665 διασώσεις. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ