Δεν είναι κακό να είσαι το μαύρο πρόβατο, μάλλον το αντίθετο. Ποιος δεν θέλει να ξεχωρίσει λίγο από το πλήθος; Το Μαύρο Πρόβατο στο Παγκράτι, πάντως, καταφέρνει να ξεχωρίσει μια χαρά, και μάλιστα με μια κουζίνα που ακολουθεί πιστά τη γευστική μας παράδοση, ενώ ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στις συνταγές που μας άφησε η γειτονική Ανατολή. Ένας χώρος φιλόξενος, για casual περιστάσεις, όπου η οικειότητα του μεζεδοπωλείου είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς, χωρίς να υποχωρείς στις γευστικές σου απαιτήσεις.

 

Η Ευδοξία Πάντου μαζί με τον Νίκο Κρασσά από το Press Café του Κολωνακίου έφεραν στην Αρριανού στο Παγκράτι το Μαύρο Πρόβατο πριν από 11 χρόνια και μαζί μια σειρά από συνταγές σε ένα elegant σκηνικό που κάθε μέρα γεμίζει με μυρωδιές του τόπου μας.

 

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στο μενού θα βρεις μεζέδες που μπαίνουν στη μέση και ανοίγουν την όρεξη, όπως η φάβα με κρεμμύδι, μαϊντανό και θυμάρι, η παραδοσιακή μελιτζανοσαλάτα με καπνιστό άρωμα, η σαρικόπιτα με ξινομυζήθρα και μέλι αλλά και τα ανατολίτικα πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά ή το εκπληκτικό σαγανάκι φέτας Μπουγιουρντί. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις το μοσχαρίσιο συκώτι με μπαχαρικά αλλά και το αυθεντικό μοσχαράκι χουνκιάρ μπεγιεντί που λιώνει πάνω στον πουρέ μελιτζάνας.

 

Αν πάλι έχεις όρεξη για μια «ατομική» γευστική εμπειρία, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πιάτα που θυμίζουν κυριακάτικο τραπέζι ή γιορτή με τους αγαπημένους σου: αρνάκι ψητό με πατάτες στον φούρνο και γαμοπίλαφο, κλέφτικο χοιρινό στη λαδόκολλα αλλά και εξαιρετικές κοπές για όσους είναι λάτρεις του είδους. Με αυτά θα συνδυάσεις κρασί ή αποστάγματα που σφραγίζουν την ελληνική γαστρονομική βόλτα. Αυτό ακριβώς πετυχαίνει το Μαύρο Πρόβατο: σε πάει μια βόλτα στις ελληνικές γεύσεις και το κάνει σε έναν χώρο τόσο σύγχρονο και προσεγμένο, που αλλάζει το στερεότυπο του μεζεδοπωλείου.

 

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Αρριανού 33, Παγκράτι, 210 7223469 

Facebook: Το μαύρο πρόβατο του Press Café

Οδηγός Γεύσης